Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör
Grillad T-benstek med vitlökssmör är ett måste för den som älskar kött. T-bone har fått sitt namn av det T-liknande ben som delar ryggbiffen och oxfilén. Servera köttet med vitlökssmör, majs, tomater, sallad och bakad potatis.
Ingredienser
4 portioner
Vitlökssmör
2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
1/2 citron
1 kruka persilja
1 dl finriven parmesan
200 g rumstempererat smör
salt och svartpeppar
Grönsaker
2 bifftomater
4 färska majskolvar
Kött
ca 800 g T-ben stek
1 dl rökig bbq-sås
Till servering
sallad
bakad potatis
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsmedlet lysozym (E1105).
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsmedlet lysozym (E1105).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3856 KJ / 922 kCal
Fett55 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein43 g
Kommentarer