Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör

30
0
Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör

Grillad T-benstek med vitlökssmör är ett måste för den som älskar kött. T-bone har fått sitt namn av det T-liknande ben som delar ryggbiffen och oxfilén. Servera köttet med vitlökssmör, majs, tomater, sallad och bakad potatis.

Grillad T-bone steak parmesan- och vitlökssmör

Ingredienser

4 portioner

Vitlökssmör

2 vitlöksklyftor
1/2 msk olivolja
1/2 citron
1 kruka persilja
1 dl finriven parmesan
200 g rumstempererat smör
salt och svartpeppar

Grönsaker

2 bifftomater
4 färska majskolvar

Kött

ca 800 g T-ben stek
1 dl rökig bbq-sås

Till servering

sallad
bakad potatis

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut parmesan mot mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsmedlet lysozym (E1105).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3856 KJ / 922 kCal
Fett 55 g
Salt 2 g
Kolhydrater 61 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden