Biff tagliata
Dröm dig bort till Italien med den enkla klassikern biff tagliata! Servera saftigt, grillat nötkött på en bädd av rucola och toppa med söta cocktailtomater, rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2023
Ingredienser
4 portioner
600 g biff eller flankstek
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
250 g körsbärstomater
65 g rucola
1 dl hyvlad parmesan
1/2 dl rostade pinjenötter eller solroskärnor
3 - 4 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
För alla
Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: uteslut eller byt parmesan mot mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1315 KJ / 315 kCal
Fett16 g
Salt2.2 g
Kolhydrater4 g
Protein38 g
Kommentarer
Hur lyckas Ica få så höga betyg på alla sina recept? Detta var den mest fantasilösa tagliata jag skådat.
Andreas
2024-02-16Jättegott! Men får lite mat för fyra personer trots andra tillbehör
Rebecka
2023-10-22Jättegott! Men det står väl fel proportioner i receptet på olivolja och vinäger? Rätt ska väl vara 1 msk vinäger och 3-4 msk olja? Inte tvärtom?
Elin
2023-07-29