Grillad flankstek

Betyg 4.4 av 5.
131 personer har röstat
25
Grillad flankstek

Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Grillad flankstek

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
3   salladslökar
1/2 dl  soja
3/4 dl  färskpressad apelsinjuice
1/2 msk  paprikapulver
2 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
700 g  flankstek (eller utskuren biff i tjocka skivor)

Garnering

ev limeklyftor
ev salladslökar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
131 personer har röstat

Kommentarer

Håller med Jan till 100%. Hela klimatindustrin verka gå ut på att vi ska äta skitmat producerat av vete, majs, insekter och larver. Jag tror inte en sekund på monokulturella odlingar av billig skit där men inte får se en naturlig koskit som jordförbättrande medel, bara kemiska gödselprodukter och konstbevattning. Ett hållbart kretslopp inkluderar verkligen en djurskötsel som vår jord behöver i ett traditionellt växelbruk. Fram för mer ekologisk giftfritt småskaligt jordbruk. Ulf

Ulf

2024-09-08

”Denna rätt kan med fördel för klimatet göras med fläskkarré, då minskas klimatpåverkan för rätten med 75 %.” Vad är detta för skitsnack?! Jag tror absolut på klimatpåverkan och nyttan av att ha koll på den. MEN, det finns alldeles för mycket osäkra variabler i antagandet, beroende på bla ursprungsland, uppfödningsförhållanden etc. Varför förstöra ett recept med ogrundade påståenden? Har ni ett stort part fläskkarré ni behöver bli av med?

Jan

2024-07-26

Hej Jan! Tack för din kommentar. När det kommer till klimatanpassning av recept har vi använt oss av en så kallad livscykelanalys av produkterna. Där tas klimatpåverkan från hela produktionen med i beräkningen, allt ifrån direktutsläpp från exempelvis djuret till utsläppen från gödselproduktion. Här kan du läsa mer om hur vi räknar ut klimatavtrycket för olika rätter https://www.ica.se/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-08-05

Så gott - detta kommer jag göra fler gånger 👍🏻👍🏻

Eva

2024-07-18

Näringsvärde per portion

Energi1238 KJ / 297 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g

Testa liknande recept

Grillad flankstek/flappstek med hoisinsås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Carne asada - grillat kött
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxspett med majs
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad flankstek och lök med citron- och dragonsmör
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddiga spett med kyckling och karré
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Peppargrillad flankstek/flappstek med primörsallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga