Grillad flankstek
Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
1/2 dl soja
3/4 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 msk paprikapulver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
700 g flankstek (eller utskuren biff i tjocka skivor)
Garnering
ev limeklyftor
ev salladslökar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 297 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g
Kommentarer
Håller med Jan till 100%. Hela klimatindustrin verka gå ut på att vi ska äta skitmat producerat av vete, majs, insekter och larver. Jag tror inte en sekund på monokulturella odlingar av billig skit där men inte får se en naturlig koskit som jordförbättrande medel, bara kemiska gödselprodukter och konstbevattning. Ett hållbart kretslopp inkluderar verkligen en djurskötsel som vår jord behöver i ett traditionellt växelbruk. Fram för mer ekologisk giftfritt småskaligt jordbruk. Ulf
Ulf
2024-09-08”Denna rätt kan med fördel för klimatet göras med fläskkarré, då minskas klimatpåverkan för rätten med 75 %.” Vad är detta för skitsnack?! Jag tror absolut på klimatpåverkan och nyttan av att ha koll på den. MEN, det finns alldeles för mycket osäkra variabler i antagandet, beroende på bla ursprungsland, uppfödningsförhållanden etc. Varför förstöra ett recept med ogrundade påståenden? Har ni ett stort part fläskkarré ni behöver bli av med?
Jan
2024-07-26Hej Jan! Tack för din kommentar. När det kommer till klimatanpassning av recept har vi använt oss av en så kallad livscykelanalys av produkterna. Där tas klimatpåverkan från hela produktionen med i beräkningen, allt ifrån direktutsläpp från exempelvis djuret till utsläppen från gödselproduktion. Här kan du läsa mer om hur vi räknar ut klimatavtrycket för olika rätter https://www.ica.se/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-05Så gott - detta kommer jag göra fler gånger 👍🏻👍🏻
Eva
2024-07-18