Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Grillad flankstek

Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka vitlöken. Ansa och strimla salladslökarna.
  2. Blanda soja, apelsinjuice, paprikapulver, olivolja, vitlök, salladslök, salt och peppar till en marinad.
  3. Lägg köttet i en plastpåse. Häll över marinaden. Låt dra i kylen minst 1 timme, gärna längre.
  4. Sila av marinaden. Koka upp den i en kastrull och låt koka ihop till halva mängden.
  5. Torka av köttet. Grilla ca 5 minuter på varje sida. Låt köttet vila 10 minuter. Skär köttet på snedden i tunna skivor. Ringla över marinaden och servera. Garnera gärna med limeklyftor och salladslök.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Denna rätt kan med fördel för klimatet göras med fläskkarré, då minskas klimatpåverkan för rätten med 75 %!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 700 g flankstek (eller utskuren biff i tjocka skivor)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 salladslökar
  • 1/2 dl soja
  • 3/4 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 msk paprikapulver
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
Garnering
  • ev limeklyftor
  • ev salladslökar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1238 kJ / 297 kCal