Grillad flankstek
Du gör flanksteken otroligt god och saftig genom att låta den suga åt sig smakerna från marinaden innehållande bland annat soja, salladslök och apelsinjuice innan du grillar steken på den heta grillen.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 salladslökar
1/2 dl soja
3/4 dl färskpressad apelsinjuice
1/2 msk paprikapulver
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
700 g flankstek (eller utskuren biff i tjocka skivor)
Garnering
ev limeklyftor
ev salladslökar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Klimatanpassa
Denna rätt kan med fördel för klimatet göras med fläskkarré, då minskas klimatpåverkan för rätten med 75 %.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1238 KJ / 297 kCal
Fett12 g
Salt3 g
Kolhydrater4 g
Protein41 g
Kommentarer
Enkel, superlyxig och samtidig lätt att göra. Jag marinerade över natten och tog en extra vitlöks klyfta :)
Kakoli
2023-06-19Kan man tillaga rätten med nåt våtmarksätande djur, typ torvmossegris el liknande?
Anders
2023-06-04Finns det något alternativ med högre klimatpåverkan för oss klimatförnekare?oxfilé? Ryggbiff?
Emil
2022-07-11