Gröna primörer och fräscha smaker hör våren till! Här är recepten på god vårmat som går i gröna toner och passar lika bra till vardag som till fest.
Fler goda
recept med primörer
Text Josefine Nyberg
Dela med vänner
6 gröna favoriter
1. Grön shakshuka med spenat och jalapeño
9
1
Shakshuka är en maträtt med ägg som är populär i Nordafrika och Mellanöstern och som blivit en folkkär brunchrätt. Här har vi gjort en grön variant med spenat, purjolök och jalapeño som toppas med fetaost och avnjuts med en klick yoghurt.
Pasta med pesto är en favorit som aldrig slår fel. Gör en smakrik och vackert grön pesto på svartkål, basilika och rostade solroskärnor och avnjut med nykokt pasta och riven parmesan.
En grön pizza lika vacker som god! Bred ut crème fraiche smaksatt med örter på färdig pizzadeg och toppa med krispig broccoli och mozzarella. Riv över citronzest innan servering för ett riktigt smaklyft.
Prova denna goda fiskrätt med gröna inslag! Stek torsk gyllene och servera med mathavre krämigt av majonnäs, hyvlad zucchini och en smakrik ört- och chiliolja.
Laga en grön variant av den klassiska soppan minestrone med svartkål, färsk basilika, vita bönor och pastan risoni. Denna enkla och värmande soppa passar alla tillfällen!
Laga en grön variant av den sydamerikanska rätten arroz con pollo, som betyder ris med kyckling. Här får riset färg och smak av koriander och äts tillsammans med saftiga kycklingklubbor.