Grillad persika med pistagehonung och vaniljglass

Avsluta middagen med en enkel och smarrig dessert med smak av sommar. Grilla persika tills den fått färg och mjuknat, ringla över pistagehonung och toppa med en klick vaniljglass.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Ingredienser
6 portioner
6 persikor
1/2 dl honung
1/2 dl hackade pistagenötter
Till servering
vaniljglass
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1149 KJ / 275 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater36 g
Protein5 g
Kommentar
Gott och trevligt, men lite svårt att äta då formen är rund och det vore trist att vända upponer på den då det ser så tråkigt ut. Kanske en idé att dela upp den innan servering? Jag rekommenderar inte sked iallafall, kanske lättare med gaffel. Annars enkelt och gott 😊!
Linda
2025-02-23