Grillade lammracks med grekisk sallad
Här har vi inspirerats av Greklands smaker och serverar grillade lammracks och rostade pitabröd med en grekisk sallad med mynta och fikon. Toppa med en örtig dressing med oregano.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg lammracks
2 rivna vitlöksklyftor
2 tsk blandade torkade örter (t ex rosmarin och oregano)
1/2 dl olivolja
2 tsk salt
2 pitabröd
1 msk olivolja
1 1/2 dl svarta oliver
400 g små tomater
1 gurka
4 färska fikon
1 kruka mynta
300 g fetaost
svartpeppar
Dressing
3 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk salt
1 tsk torkad oregano
3 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3336 KJ / 797 kCal
Fett58 g
Salt5 g
Kolhydrater23 g
Protein44 g
Kommentarer