Prepp

Bli krisredo – så förbereder du dig

Om en kris skulle inträffa är det bra att vara förberedd och ha varor hemma som klarar sig i minst en vecka. Men vad ska man ha hemma?
Vill du ha konkreta tips på vilka varor som är bra att ha hemma om krisen kommer? Ladda ner Röda Korsets checklista.

Om en kris kommer är det bra att ha matvaror hemma som räcker i en vecka. Här har vi samlat exempel på sådant som kan vara bra att ha hemma.

 

  • Basvaror:

    • Havregryn, rågflingor eller frukostflingor
    • Pasta. nudlar eller ris
    • Pulversoppa och pulvermos
    • Torkade linser
    • Hårt bröd, kex och skorpor
    • Mjukt bröd med lång hållbarhet
      (t ex tortilla)
    • Mandel, nötter eller frön
    • Torkad frukt
    • Choklad och energibars 
  • Konserver

    • Mjukost eller annat pålägg ex jordnötssmör
    • Kött- och fiskkonserver
    • Bönor och linser
    • Vegokonserver
    • Soppkonserver
    • Tomat- och grönsakskonserver, grytbaser och pastasåser
    • Frukt- och bärkonserver
  • Övrigt

    • Olja, smaksättare och bakprodukter
    • Ättika och vinäger
    • Smaksättare som salt och kryddblandningar
    • Honung och socker
    • Mjöl, bakpulver och torrjäst
    • Vatten på flaska
    • Kaffe, te och kakaoblandning
    • Mjölkpulver eller vegetabilisk mjölkersättning
    • Sylt, mos eller marmelad
    • Fruktkräm ex. blåbärs- och nyponsoppa 

Artiklar (1486)

Svensk mathistoria

Festlig mat från 20-talet

För dig som vill gå all in och bjuda på tidstypisk mat från det levnadsglada 1920-talet.

Svensk mathistoria

Mat på det sunda 1930-talet

Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.

Svensk mathistoria

Maträtter från 60-talet

Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!