Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Spaghetti med musselsås express

Den här pastarätten med musselsås är en riktigt snabblagad vardagsräddare! Fänkål sätter extra piff på färdig tomatsås som du blandar med en burk musslor. Gott så till vardags – till fest får du gärna kosta på lite riven parmesan på toppen om ett gott bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt rinna av.
  2. Strimla fänkålen tunt. Fräs den i oljan i en stor stekpanna 
  3. Tillsätt pastasåsen och avurnna musslor. Låt allt bli varmt. Vänd ner spaghettin. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Strö över hackad persilja och servera genast.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta och kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pastasåsen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pastasåsen
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Prova med rökta musslor på burk för ännu mer smak och mustighet i såsen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta (gärna spaghetti)
  • 1 fänkål (ca 300 g)
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk färdig pastasås med chili (à 390 g)
  • 1 burk musslor (à 200 g)
  • salt och peppar
  • 3 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1856 kJ / 444 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer