Spaghetti med musselsås express
Den här pastarätten med musselsås är en riktigt snabblagad vardagsräddare! Fänkål sätter extra piff på färdig tomatsås som du blandar med en burk musslor. Helt enkelt en smakrik rätt när tiden är knapp. Smaklig spis!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 portioner
300 g pasta (gärna fullkornsspaghetti)
1 fänkål (ca 300 g)
2 msk olivolja
1 burk färdig pastasås med chili (à 390 g)
1 burk musslor (à 200 g)
salt
peppar
3 msk hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1856 KJ / 444 kCal
Fett11 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein21 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Riktigt gott och mycket enkelt. Gillar man inte (utseendet) på musslor kan man hacka dem i mindre bitar. Jag har även gjort liknande recept fast utan fänkål. Går även att hoppa tomatsåsen och använda tomatpuré och dijonsenap plus lite pastavatten.
Henrik
2022-03-23