Ramen med svamp, morötter och tofu

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat
1
Ramen med svamp, morötter och tofu

Gå ut och njut i naturen och passa då på att laga måltiden ute också. Med ett stormkök får ni enkelt till en god svampramen. Den är mättande av nudlarna och får goda smaker från morötter och svamp, allra helst trattkantareller. Toppa ramen med tofu och gärna kokt ägg och sesamfrö.

Ramen med svamp, morötter och tofu

Ingredienser

2 portioner
2 morötter
1 dl torkade trattkantareller eller kantareller
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 port ramennudlar (snabbnudlar koktid 3 min)
salt
100 g tofu

Serveringsförslag

kokta ägghalvor
sesamfrö
rostad lök
srirachasås

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Gott och smidigt att fixa på stormkök.

Anja

2023-04-16

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag.
Energi1690 KJ / 403 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein15 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Smörstekta kantareller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ramen med räkor och färskost
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ramen med tofu och shiitake
Betyg 4.2 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kantareller på rödlöksbädd
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga