Ramen med svamp, morötter och tofu

3
0 Klimatsmart
Ramen med svamp, morötter och tofu

Gå ut och njut i naturen och passa då på att laga måltiden ute också. Med ett stormkök får ni enkelt till en god svampramen. Den är mättande av nudlarna och får goda smaker från morötter och svamp, allra helst trattkantareller. Toppa ramen med tofu och gärna kokt ägg och sesamfrö.

Skriv ut
Ramen med svamp, morötter och tofu

Ingredienser

2 portioner
2
morötter
1 dl
torkade trattkantareller eller kantareller
1 l
vatten
2
grönsaksbuljongtärningar
2
port ramennudlar (snabbnudlar koktid 3 min)
-
salt
100 g
tofu

Serveringsförslag

kokta ägghalvor
sesamfrö
rostad lök
srirachasås

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen och nudlarna.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris- eller glasnudlar och uteslut rostad lök eller välj glutenfri rostad lök.
Gör äggfri: uteslut ägg till servering.

Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1690 KJ / 403 kCal
Fett 10 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept