Ramen med svamp, morötter och tofu
Gå ut och njut i naturen och passa då på att laga måltiden ute också. Med ett stormkök får ni enkelt till en god svampramen. Den är mättande av nudlarna och får goda smaker från morötter och svamp, allra helst trattkantareller. Toppa ramen med tofu och gärna kokt ägg och sesamfrö.
Ingredienser
2 portioner
2 morötter
1 dl torkade trattkantareller eller kantareller
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 port ramennudlar (snabbnudlar koktid 3 min)
salt
100 g tofu
Serveringsförslag
kokta ägghalvor
sesamfrö
rostad lök
srirachasås
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat med serveringsförslag.
Energi1690 KJ / 403 kCal
Fett10 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein15 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Gott och smidigt att fixa på stormkök.
Anja
2023-04-16