Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)

Linguine al pesto, gudfaderns pasta, är en pastarätt som du serverar med pesto, basilika och pinjenötter. Till pastan och peston smakar det gott med ett sprödbakat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Häll av vattnet och rör ner pestosåsen. Låt stå att dra på eftervärmen.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna några min.
  3. Servera pastan med nötterna över och några extra smakförstärkande basilikablad. Italienskt lantbröd eller sprödvarm baguette serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk pasta
  • 1 burk pesto (à ca 185 g)
  • 1 dl pinjenötter
  • 1 kruka basilika
  • italienskt lantbröd eller baguette till servering
Lägg till i inköpslistan