Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Chokladkex med torkad frukt och nötter

De här spännande chokladkexen gör du av helt vanliga mariekex. Smält chokladen och bred på kexen. Toppa med hackade nötter och torkad frukt och bär. Vips så har du en kul kaka med extra power att bjuda på!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 15 kex portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i ett vattenbad eller försiktigt i mikrovågugnen.
  2. Hacka nötterna och frukten.
  3. Bred chokladen på kexen och toppa med nötter och frukt. Tryck till lätt så att toppingen fastnar i chokladen.
  4. Låt chokladen stelna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria mariekex eller annat glutenfritt kex.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Näringsvärdet är beräknat per kex.

Ingredienser

Portioner: 15 kex
  • 100 g mörk choklad
  • 1 dl grovhackade nötter (hasselnötter, pistage eller mandel)
  • 1 dl torkad frukt tex aprikoser (russin, tranbär eller blåbär)
  • 15 kex (gärna mariekex)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 407 kJ / 97 kCal