One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater
Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. En one pot pasta på tortellini, tomater och smakrik pancetta. Koka allt i en kastrull och måltiden på utflykten är klar att servera.
Ingredienser
2 portioner
80 g tärnad pancetta eller bacon
3 dl vatten
390 g pastasås basilika
4 dl torkad tortellini (4 dl motsvarar ca 160 g)
250 g körsbärstomater
svartpeppar
Serveringsförslag
hyvlad parmesan
rostade pinjenötter
pesto
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inklusive serveringsförslag.
Energi2194 KJ / 524 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater35 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanon till matlagning när man är ute och campa t.ex stormkök matlagning
Helga
2023-08-27Hej Helga! Tack för din kommentar, bra att veta att den går bra att laga i stormkök! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29Gott och enkelt i skogen. Får plats med god marginal i den stora modellen av Trangia.
Thomas
2021-08-29Gott men det får inte plats i en trangia-kastrul
Madelen
2021-07-27