One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater

Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. En one pot pasta på tortellini, tomater och smakrik pancetta. Koka allt i en kastrull och måltiden på utflykten är klar att servera.

Ingredienser
2 portioner
80 g tärnad pancetta eller bacon
3 dl vatten
390 g pastasås basilika
4 dl torkad tortellini (4 dl motsvarar ca 160 g)
250 g körsbärstomater
svartpeppar
Serveringsförslag
hyvlad parmesan
rostade pinjenötter
pesto
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat inklusive serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2194 KJ / 524 kCal
Fett33 g
Salt4 g
Kolhydrater35 g
Protein19 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kanon till matlagning när man är ute och campa t.ex stormkök matlagning
Helga
2023-08-27Hej Helga! Tack för din kommentar, bra att veta att den går bra att laga i stormkök! ❤ Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-08-29Gott och enkelt i skogen. Får plats med god marginal i den stora modellen av Trangia.
Thomas
2021-08-29Gott men det får inte plats i en trangia-kastrul
Madelen
2021-07-27