Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran
Kavlis egen variant av pasta carbonara – snabblagat, krämigt och gott. Koka spagetti, lägg i ärtor mot slutet. Häll av och rör ner baconost. Peppra och servera. Vill du lyxa till det går det självklart bra att riva parmesan ovanpå.
Ingredienser
4 portioner
360 g spaghetti
2 dl ärtor
ca 200 g baconost (mjukost)
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1879 KJ / 450 kCal
Fett9 g
Salt2.03 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag lade till kalkonbacon, lök och lite broccoli. Hade inte ärtor hemma. Jag tycker det blev lite "stabbigt". Snabbt och lättlagat.
Catarina
2024-01-23Ätbart men väldigt tråkigt
Sara
2022-11-27Enkelt att tillaga! Blev för salt gjorde efter receptet. Avstå att salta i spagetti vattnet, idé mitt tips! Parmesan är ju dessutom också salt
Maria
2020-10-11