Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran

Kavlis egen variant av pasta carbonara – snabblagat, krämigt och gott. Koka spagetti, lägg i ärtor mot slutet. Häll av och rör ner baconost. Peppra och servera. Vill du lyxa till det går det självklart bra att riva parmesan ovanpå.

Ingredienser
4 portioner
360 g spaghetti
2 dl ärtor
ca 200 g baconost (mjukost)
salt
peppar
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Recept och bild i samarbete med Kavli.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1879 KJ / 450 kCal
Fett9 g
Salt2.03 g
Kolhydrater68 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ätbart men väldigt tråkigt
Sara
2022-11-27Enkelt att tillaga! Blev för salt gjorde efter receptet. Avstå att salta i spagetti vattnet, idé mitt tips! Parmesan är ju dessutom också salt
Maria
2020-10-11Smaskigt även om jag missade att peppra. Använd färsk pasta så tar det inte mer än drygt 5 minuter.
Göran
2020-10-06