Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran

61
2
Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran

Kavlis egen variant av pasta carbonara – snabblagat, krämigt och gott. Koka spagetti, lägg i ärtor mot slutet. Häll av och rör ner baconost. Peppra och servera. Vill du lyxa till det går det självklart bra att riva parmesan ovanpå.

Skriv ut
Kavlionara med baconost- snabbaste carbonaran

Ingredienser

4 portioner
360 g
spaghetti
2 dl
ärtor
ca 200 g
baconost (mjukost)
-
salt
-
peppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Recept och bild i samarbete med Kavli.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

61

Kommentarer

Maria

2020-10-11

Enkelt att tillaga! Blev för salt gjorde efter receptet. Avstå att salta i spagetti vattnet, idé mitt tips! Parmesan är ju dessutom också salt

Göran

2020-10-06

Smaskigt även om jag missade att peppra. Använd färsk pasta så tar det inte mer än drygt 5 minuter.

Näringsvärde per portion

Energi 1879 KJ / 450 kCal
Fett 9 g
Salt 2.03 g
Kolhydrater 68 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept