Pasta med makrill i tomatsås
Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad kapris
2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
400 g spaghetti
1 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar
Till servering
finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Älskar denna rätt och har lagat den vid många tillfällen!
Sara
2024-11-03Riktigt gott, snabbt och enkelt! Hade ingen kapris men lade till en gul lök och mera vitlök och chili då jag vill ha rejäl hetta. En ny favoriträtt!
Ewa
2024-10-19Helt okej, inte mer. Skulle nog kunna laga igen om jag har makrill liggandes hemma, men skulle inte köpa hem makrill i syfte att laga den här rätten!
Evelina
2024-07-10