Pasta med makrill i tomatsås

Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
1/2 tsk chiliflakes
1 msk finrivet citronskal
3 msk hackad kapris
2 förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
400 g spaghetti
1 dl finhackad persilja
salt
svartpeppar
Till servering
finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.
Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkelt och jättegott!
Carolina
2025-03-09Gör INTE denna rätt. Älskar makrill så tänkte att detta skulle vara kanon, men hela lägenheten började lukta sur magsaft under tillagningen. Misstänker att kaprisen är boven, ser att väldigt många har hoppat över den vilket säkert är ett bra förslag. Blev att slänga allt, vilket jäkla matsvinn... Varken jag eller sambon kunde äta, båda höll med om att det smakade gräsligt. Inte ens hunden ville smaka på detta. -10/10
Martin
2025-01-12Älskar denna rätt och har lagat den vid många tillfällen!
Sara
2024-11-03