Pasta med makrill i tomatsås

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
13Klimatsmart
Pasta med makrill i tomatsås

Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Pasta med makrill i tomatsås

Ingredienser

4 portioner
2   vitlöksklyftor
3 msk  olivolja
1/2 tsk  chiliflakes
1 msk  finrivet citronskal
3 msk  hackad kapris
2   förp makrillfilé i tomatsås (à 125 g)
400 g  spaghetti
1 dl  finhackad persilja
salt
svartpeppar

Till servering

finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
citronklyftor

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesan mot mjökproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.

Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

God och enkel mat. Jag kokade ca 3 portioner pasta till två burkar makrill, och hade i ca 3 dl pastavatten samt lite tomatpure. Hade ingen parmesan men det funkade ändå!

Kristina

2024-04-07

Inte äckligt men inte gott. Hade ätit om något hade bjudit på det men kommer inte laga det igen.

Ellinor

2024-03-18

Drog mig för att göra detta recept för jag tänkte att det kan väl inte bli gott? Men jag gillar makrillfile i tomatsås så jag gav det en chans och det blev ju supergott! Gjorde utan kapris och drog ner på chilin, så även treåringen gillade det! Hade fryst persilja och det funkade utmärkt. Lade även till lite tomatpuré!

Annika

2024-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2388 KJ / 571 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Gravad makrill
Betyg 2.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad makrill med rostad grekisk sallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rökt makrill med dilldressing
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepprig makrill, ljummen sallad med kaprisvinägrett
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Makrill- och risplättar med böngroddssallad
Betyg 3.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga