Pasta med makrill i tomatsås
Har du makrill på burk i skafferiet? Släng ihop denna enkla pasta med vitlök, chili, kapris och citron som blandas med makrill i tomatsås och toppas med riven parmesan!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt parmesan mot mjökproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat exkl ost och citron till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
God och enkel mat. Jag kokade ca 3 portioner pasta till två burkar makrill, och hade i ca 3 dl pastavatten samt lite tomatpure. Hade ingen parmesan men det funkade ändå!
Kristina
2024-04-07Inte äckligt men inte gott. Hade ätit om något hade bjudit på det men kommer inte laga det igen.
Ellinor
2024-03-18Drog mig för att göra detta recept för jag tänkte att det kan väl inte bli gott? Men jag gillar makrillfile i tomatsås så jag gav det en chans och det blev ju supergott! Gjorde utan kapris och drog ner på chilin, så även treåringen gillade det! Hade fryst persilja och det funkade utmärkt. Lade även till lite tomatpuré!
Annika
2024-03-12