Bild laddas
Svensk mathistoria

Festlig mat från 20-talet

Gå all in på 1920-talet och bjud på tidstypisk mat från detta levnadsglada årtionde. Fira med en spröd vol-au-vent och avsluta middagen med en klassisk gräddtårta. Bon appétit!
Tips! Allt för 20-talsfesten.

Menyförslag á la 20-tal

  1. 1. Hors-d'œuvre

    15
    3

    Vol-au-vent kommer från franskan och betyder ”flyg med vinden” vilket är ett passande namn på den luftiga och frasiga smördegsbakelse som blir en elegant inledning på en festlig middag.

    Vol-au-vent
Fixa temat

Allt för 20-talsfesten

Festa som för 100 år sedan! Här är den kompletta guiden för 20-talet med experternas tips.
Bild laddas
Svensk mathistoria

Mat på det sunda 1930-talet

Gymnastik, frisk luft och hälsosam mat var i fokus på 1930-talet. Och så var det poppis att hänga på mjölkbarer. Här bjuder vi på mathistoria och några klassiska rätter från ett årtionde som gick i sundhetens tecken.
Bild laddas
Svensk mathistoria

Maträtter från 60-talet

Snabbris, minutvisp och engångsförpackningar. Nu ska det gå snabbt att laga mat!
Bild laddas
Millenienostalgi

Mattrender i början av 2000-talet

Quinoa var nytt och fika innebar chailatte med mastodontkanelbullar.
Bild laddas
Svensk mathistoria

Nostalgisk 50-talsmat

Här har vi dukat fram utsökta rätter från 50-talet.
Bild laddas
Svensk mathistoria

Vad åt vi för mat på 40-talet

När matvaror inte längre gick att handla fritt då åt vi falsk kalvfärs till middag.
Bild laddas
Historielektion!

Kräftskivans historia

Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.
Bild laddas
Mathistoria

Festlig mat från 10-talet

Här har vi samlat tidstypiska recept och lite kuriosa från 1900-talets början.
Bild laddas
Mathistoria

9 saker du inte visste om glass

Hur mycket vet du egentligen om glassens historia?
Bild laddas