Tomatris med ärtor och burkmusslor
Här kommer ett tips på en jättegod och enkel maträtt som passar när du är ute och tältar, hänger i husvagnen eller bara vill ha tips på något enkelt att laga. Tomatris med ärtor och burkmusslor som får koka i en tomat- och grönsaksbuljong. Enklare än så blir det inte!
Ingredienser
4 portioner
2 förp musslor i vatten (à 200 g)
1 förp konserverade gröna ärtor (à ca 400 g)
1 förp pastasås med vitlök (à ca 400 g)
1 grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten (till långkornigt ris och jasminris och 4 dl vatten till basmatiris, för 4 port)
3 dl ris
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1939 KJ / 464 kCal
Fett6 g
Salt5.6 g
Kolhydrater79 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer