Oavsett årstid så finns det tillfälle för fest! Oavsett om du planerar en liten bjudning med de tio närmsta eller en stor fest med 50 gäster – här tipsar vi om dukning och bjuder på härliga buffé-recept till festen!
Tips: Här hittar du alla våra smarriga
buffé-recept!
Ju fler gäster, desto enklare matlagning, så gör det enkelt för dig och duka upp med färdigköpta charkuterier, ostar, frukter, grönsaker och bröd.
Passar på buffé: Parmaskinka, bresaola, rökt kalkon och rökta korvar i tunna skivor. Hårdost som cheddar, mild brie, fransk getost och grönmögelost. Ljust och mörkt bröd. Druvor, melon, ananas, äpplen, päron och jordgubbar samt grönsaker som paprika, morötter, tomater, selleri och färska örter.
Här tipsar vi om rätter som kompletterar det färdigköpta. Tre olika teman - bara att välja och bulla upp buffén!
Ett vackert och inbjudande buffébord förhöjer känslan och även dina gästers intryck av maten. Nivåskillnader skapar spänning. Använd fat på fot och skålar av olika storlekar. Bygg på höjden och använd gärna mindre fat. Maten håller sig fräsch om du byter fat ofta och ett välfyllt fat ser generöst ut.
Samla rätterna som hör ihop. Till exempel alla charkuterier för sig, alla ostar för sig, fisk för sig och frukt och grönt för sig. Det blir lättare att hålla reda på och enklare för gästerna.
Alla ska kunna nå maten utan att sträcka sig så duka hellre på två små bord eller ha ett bord som man kan gå runt.