Paprikasallad med kikärtor och fetaost
Gör en matig sallad med kryddrostade kikärtor, cashewnötter, grillad paprika och fetaost. Så god att servera som en del av en buffé eller som tillbehör till grillat.
Ingredienser
4 portioner
Kryddmix
1/2 tsk salt
1/2 tsk strösocker
1 krm chiliflakes
1/2 tsk lökpulver
2 tsk paprikapulver
1/2 tsk mald koriander eller spiskummin
1 förp kokta kikärtor (à 390 g)
1 dl naturella cashewnötter
2 tsk olja
Dressing
1 citron (skal och saft)
2 msk olivolja
1 tsk Caj P. rub Texas
2 tsk honung
Grönsaker
1 förp grillad paprika (à 200 g)
1 gurka
1/2 rödlök
1 kruka basilika
150 g fetaost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1669 KJ / 399 kCal
Fett26 g
Salt1.9 g
Kolhydrater23 g
Protein15 g
Kommentarer
Riktigt god! Såg också förvånansvärt snygg ut (hemlagad mat brukar aldrig bli så visuellt tilltalande på riktigt som det är på foton, åtminstone inte för mig). Om något tycker jag man kan dra ner på mängden citron och kryddblandning i dressingen, det slog igenom lite för mycket där. Blev också en del disk.
Sara
2024-06-19Kan man göra den klar en dag innan?
Helena
2024-05-23Hej Helena! Ja, det går bra men vänta med att vända ner gurka och basilika. Det kan du tärna och strimla men vända ner i sista sekund. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-05-23