Zucchinisallad med parmesan

Krispig, fräsch, söt, syrlig och inte minst god är några ord som beskriver denna zucchinisallad med svartkål, knipplök och rostade mandlar som toppas med riven parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Ingredienser
6 portioner
1 gul knipplök
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
500 g zucchini
8 blad svartkål
2 dl plockad persilja (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/4 kruka)
1/2 dl hackad rostad mandel (gärna marconamandel)
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi728 KJ / 174 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g
Kommentarer
Vi la till kokt potatis. Supergottt!
Victoria
2025-04-19God sallad och dressingen var pricken över i.
Maria
2022-09-13Jättegod, men jag tycker man kan öka mängden vinäger något för högre syra.
Emmy
2022-08-28