Zucchinisallad med parmesan

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat
3
Zucchinisallad med parmesan

Krispig, fräsch, söt, syrlig och inte minst god är några ord som beskriver denna zucchinisallad med svartkål, knipplök och rostade mandlar som toppas med riven parmesan.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2022

Zucchinisallad med parmesan

Ingredienser

6 portioner
1 gul knipplök
1 msk honung
2 msk äppelcidervinäger
3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
500 g zucchini
8 blad svartkål
2 dl plockad persilja (2 dl motsvarar ca 1 kruka)
1 dl plockad basilika (1 dl motsvarar ca 1/2 kruka)
1/2 dl plockad dill (1/2 dl motsvarar ca 1/4 kruka)
1/2 dl hackad rostad mandel (gärna marconamandel)
1 dl finriven parmesan eller annan lagrad hårdost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

God sallad och dressingen var pricken över i.

Maria

2022-09-13

Jättegod, men jag tycker man kan öka mängden vinäger något för högre syra.

Emmy

2022-08-28

Jättegott, fräscha och somriga smaker som passar utmärkt som tillbehör till grill eller på buffén.

Raija

2022-08-27

Näringsvärde per portion

Energi728 KJ / 174 kCal
Fett12 g
Salt0.7 g
Kolhydrater9 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Svartkålssallad med päron
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kålsallad med linser och aprikosdressing
Betyg 3.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lökfräst svartkål
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Brännvinsostpaj med svartkål
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bakad ricotta med svartkålschips
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga