Små smördegspajer med lax och ricotta
![Små smördegspajer med lax och ricotta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/pkhwl5oebsqagsjhvs0m.jpg)
Minipajer med rökt lax och krämig ricotta? Ja, tack! Med färdig smördeg och en muffinsplåt gör du enkelt dessa små pajer som är den perfekta kombinationen mellan frasigt och krämigt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
![Små smördegspajer med lax och ricotta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/pkhwl5oebsqagsjhvs0m.jpg)
Ingredienser
6 portioner
1 kyld rektangulär smördeg (à 250 g)
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 salladslök (à 125 g)
1 msk smör
150 g kallrökt lax
2 krm salt
1 krm svartpeppar
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smördeg, grädde och smör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smördeg, grädde och smör.
Gör så här
Tips
Rör i 1 msk hackad dill i ricottablandningen
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1304 KJ / 311 kCal
Fett28 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein11 g
Kommentarer
Jag delade pajdegen i 12 bitar annars hade äggstanningen inte rymts. Finns det olika storlekar på muffinsplåtar?
Lena
2024-03-30Hej Lena! Nu är receptet ändrat så fyllningen passar för 6 st. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-23Goda, lättlagade och imponerar. Dock kunde jag ha gjort ungefär hälften så mycket äggstanning och det hade blivit lagom.
Monika
2024-03-29