Små smördegspajer med lax och ricotta
Minipajer med rökt lax och krämig ricotta? Ja, tack! Med färdig smördeg och en muffinsplåt gör du enkelt dessa små pajer som är den perfekta kombinationen mellan frasigt och krämigt.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6 portioner
1 förp kyld rektangulär smördeg (à 250 g)
1 1/2 dl ricottaost
1 ägg
1/2 dl vispgrädde
1 förp salladslök (à 125 g)
1 msk smör
150 g kallrökt lax
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1304 KJ / 311 kCal
Fett28 g
Salt1.1 g
Kolhydrater16 g
Protein11 g
Kommentarer
kan man i god tid frysa in dessa?
Kristina
2024-09-23Hej Kristina! Fyll smördeg är svår att frysa. Den behåller inte sin krispighet och blir mjuk, smulig och trist dessvärre. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-25Jag delade pajdegen i 12 bitar annars hade äggstanningen inte rymts. Finns det olika storlekar på muffinsplåtar?
Lena
2024-03-30Hej Lena! Nu är receptet ändrat så fyllningen passar för 6 st. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-23Goda, lättlagade och imponerar. Dock kunde jag ha gjort ungefär hälften så mycket äggstanning och det hade blivit lagom.
Monika
2024-03-29