Dubbelmarinerad fläskfilé

Till fest och andra speciella tillfällen passar detta recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar det både en och två gånger innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
10 portioner
3 fläskfiléer (à 500 g)
3 msk smör
Marinad 1
3 vitlöksklyftor
10 dl vatten
2 msk grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk grovkrossad vitpeppar eller svartpeppar
Marinad 2
1 vitlöksklyfta
1 citron (strimlat skal och 1/2 dl saft)
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
Gör så här
08:00:00
00:03:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1637 KJ / 392 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater2 g
Protein39 g
Kommentarer
I marinad 1 ingår 2 msk grovt salt, kan jag byta ut det till finkornigt? Blir det isåfall samma mängd? Ska filén vara varm när den läggs i marinad 1?
Eva-lena
2025-01-13Hej Eva-Lena! Du kan byta ut det mot finkornigt rakt av. Samma mängd alltså för det väger lika mycket, grovsalt och finsalt. Och filéen kan gärna vara varm men behöver inte vara det när den läggs i marinaden. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-14lätt o jöttegott
Jane
2025-01-13Jag gjorde detta recept i helgen. Jag hade dock varken rosmarin eller citron. Så jag tog torkad timjan istället för rosmarin och apelsin istället för citron. Det blev jättegott.
Linalee
2024-12-16