Dubbelmarinerad fläskfilé
Till fest och andra speciella tillfällen passar detta recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar det både en och två gånger innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
10 portioner
3 fläskfiléer (à 500 g)
3 msk smör
Marinad 1
3 vitlöksklyftor
10 dl vatten
2 msk grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk grovkrossad vitpeppar eller svartpeppar
Marinad 2
1 vitlöksklyfta
1 citron (strimlat skal och 1/2 dl saft)
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1637 KJ / 392 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater2 g
Protein39 g
Kommentarer
Hej Tove! Tack för alla dina snabba och bra svar! Fläskfilén blev väldigt lyckad och mycket populär bland mina gäster !
Ewa
2024-06-09Hej! Nu dags för mig att börja med marinad 1. Det hade varit mkt bättre att det stått antal timmar den bör ligga i marinaden istället för ”över natten”. Allt beror ju på när jag börjar laga. Börjar jag kl 11:00 bör den då ligga över natten ändå? Ska jag då redan på morgonen lägga den på fat och hälla över marinad 2. Kan den ligga så ända till kvällen festdagen? Tacksam om du hinner svara redan idag fredag!
Ewa
2024-06-07Hej igen Ewa! Ja, över natten är ju tokigt formulerat! Jag ska ändra det! Vi menar ca 10 timmar. Och sen kan köttet ligga länge i marinaden så det är ingen fara om det får ligga över 8 timmar. Det är ju även gott äta dagen efter festen! :) Lycka till nu! /Tove
Redaktionen
2024-06-07Hej kan man frysa fläskfilé med marinad 2 och sen ta fram den dagen innan
Cecilia
2024-06-05Hej Cecilia! Det är inget vi har provat men det borde verkligen gå bra. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-07