Dubbelmarinerad fläskfilé

Betyg 4.1 av 5.
114 personer har röstat
33
Dubbelmarinerad fläskfilé

Till fest och andra speciella tillfällen passar detta recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar det både en och två gånger innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Dubbelmarinerad fläskfilé

Ingredienser

10 portioner
3 fläskfiléer (à 500 g)
3 msk smör

Marinad 1

3 vitlöksklyftor
10 dl vatten
2 msk grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk grovkrossad vitpeppar eller svartpeppar

Marinad 2

1 vitlöksklyfta
1 citron (strimlat skal och 1/2 dl saft)
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
114 personer har röstat

Kommentarer

Hej Tove! Tack för alla dina snabba och bra svar! Fläskfilén blev väldigt lyckad och mycket populär bland mina gäster !

Ewa

2024-06-09

Hej! Nu dags för mig att börja med marinad 1. Det hade varit mkt bättre att det stått antal timmar den bör ligga i marinaden istället för ”över natten”. Allt beror ju på när jag börjar laga. Börjar jag kl 11:00 bör den då ligga över natten ändå? Ska jag då redan på morgonen lägga den på fat och hälla över marinad 2. Kan den ligga så ända till kvällen festdagen? Tacksam om du hinner svara redan idag fredag!

Ewa

2024-06-07

Hej igen Ewa! Ja, över natten är ju tokigt formulerat! Jag ska ändra det! Vi menar ca 10 timmar. Och sen kan köttet ligga länge i marinaden så det är ingen fara om det får ligga över 8 timmar. Det är ju även gott äta dagen efter festen! :) Lycka till nu! /Tove

Redaktionen

2024-06-07

Hej kan man frysa fläskfilé med marinad 2 och sen ta fram den dagen innan

Cecilia

2024-06-05

Hej Cecilia! Det är inget vi har provat men det borde verkligen gå bra. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-07

Näringsvärde per portion

Energi1637 KJ / 392 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater2 g
Protein39 g

Testa liknande recept

Fläskfile tonnato
Betyg 2.8 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Souvlaki
Betyg 3.7 av 5.
75 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fläskfilégryta med paprikakorv och apelsin
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fylld filé
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vinbärsbubbel med rosmarin
Betyg 4.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Christers citronkyckling
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga