Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Dubbelmarinerad fläskfilé

(272)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Till fest och andra speciella tillfällen passar denna recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar det både en och två gånger innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 fläskfiléer
  • smör
Marinad 1
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 liter vatten
  • 3/4 dl grovt salt
  • 5 kvistar färsk rosmarin
  • malen vitpeppar
Marinad 2
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 citron
  • 2 dl olivolja
  • 2 msk finhackad rosmarin
  • salt och grovmalen vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dagen före festen: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Putsa fläskfiléerna. Krydda och bryn runt om i smör. Lägg över i en ugnssäker form. Stick in en köttermometer i mitten på den tjockaste delen av fläskfiléerna. Ugnsstek tills innertemperaturen är 70°C.
  3. Skala och skiva vitlökarna. Koka upp vatten, salt, rosmarinkvistar, vitlöksklyftor och grovt malen vitpeppar till marinad 1, låt svalna. Lägg köttet i marinaden så att den täcker köttet. Täck med plastfolie och ställ in i kylen över natten.
  4. Festdagen: Skala och finhacka vitlöken. Skala citronen, skär skalet i strimlor. Koka upp lite vatten, lägg ner skalet och låt koka 3 minuter. Häll av vattnet och blanda skalet med citronjuice, olivolja, rosmarin, vitlök och grovmalen vitpeppar till marinad 2.
  5. Skär köttet i skivor och lägg upp på ett fat med kant. Häll på marinaden och låt marinera minst 2 timmar. Låt köttet bli rumsvarmt.