Dubbelmarinerad fläskfilé

Till fest och andra speciella tillfällen passar detta recept på saftig fläskfilé perfekt. Köttet blir smakrikt då du marinerar det både en och två gånger innan det serveras. Filén serverar du kall i skivor.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
10 portioner
3 fläskfiléer (à 500 g)
3 msk smör
Marinad 1
3 vitlöksklyftor
10 dl vatten
2 msk grovt salt
5 kvistar färsk rosmarin
1 tsk grovkrossad vitpeppar eller svartpeppar
Marinad 2
1 vitlöksklyfta
1 citron (strimlat skal och 1/2 dl saft)
2 dl olivolja
2 msk finhackad rosmarin
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Tips
Ugnsbakade kvisttomater är gott till.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1637 KJ / 392 kCal
Fett26 g
Salt2.9 g
Kolhydrater2 g
Protein39 g
Kommentarer
Hur många dagar före servering kan jag ha det i kylskåpet?
Jessica
2023-08-05Lätt att förbereda och perfekt på sommarbuffén. God smak som alla i familjen gillar
Caroline
2023-06-22Är det någon som vet om det är ok att marinera lite extra tid? Både marinad 1+2. Hade gärna gjort klart allt kvällen innan festen. Fungerar det att det skivade köttet ligger längre i marinad 2?
Susanne
2023-05-07Hej Susanne! Ursäkta sent svar. Det är tyvärr inget vi har provlagat men risken är att den kan bli både för syrligt och till och med lite beskt av rosmarinen om den ligger ett helt dygn. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-07-04