Tarte tatin är en fransk äppelpaj som gräddas upp och ner. I den här varianten använder vi istället karamelliserad sötsyrlig rödlök som tillsammans med den frasiga smördegen utgör en ljuvlig och inte minst vacker lökpaj perfekt som förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Kontrollera noga innehållet i smördegen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och smördeg.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Välj mjölkproteinfri smördeg.
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt gott recept, funkar finfint för veganer/glutenintolerant med tex pops glutenfria smördeg till och margarin istället för smör.
Camilla
2023-04-07Enkelt och supergott!
Therese
2023-03-19Äter man roten då?
Sanna-mari
2023-03-02Hej Sanna-Mari! Du skär bort skal och yttre rötter men behåller den inre roten så att löken hålls ihop i vackra skivor. Den kommer bli mjuk av tillagningen. Men om du absolut inte gillar den så går det att skära bort hela roten. Du kommer få ett annat utseende på din paj men den kommer bli god ändå 😊 Hoppas du gillar rätten. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-03-08