Tarte tatin med rödlök
Tarte tatin är en fransk äppelpaj som gräddas upp och ner. I den här varianten använder vi istället karamelliserad sötsyrlig rödlök som tillsammans med den frasiga smördegen utgör en ljuvlig och inte minst vacker lökpaj perfekt som förrätt eller tilltugg.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
4-6 portioner
4 rödlökar
25 g smör
2 msk färsk timjan (2 msk färsk motsvarar 1 tsk torkad timjan)
1/2 tsk salt
3 msk rörsocker
2 msk vinäger
1 förp kyld smördeg (à 250 g)
Till servering
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion på 4 portioner.
Energi1629 KJ / 389 kCal
Fett22 g
Salt1 g
Kolhydrater41 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Hade tänkt ha denna goda som förrätt. Tacksam förslag om vad att bjuda till. Med vänlig hälsning, L
Lisa
2024-12-12Kan den göras någon dag innan och serveras kall?
Emma
2024-05-10Hej Emma. Den bör göras samma dag om den ska hållas sig frasig. Det går att förbereda den samma dag och servera den rumstepererad. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-13Otroligt gott recept, funkar finfint för veganer/glutenintolerant med tex pops glutenfria smördeg till och margarin istället för smör.
Camilla
2023-04-07