Pastasallad med krämig pestodressing är en lyxig vardagsfavorit med italienska toner. Dressingens krämiga konsistens får du enkelt genom att mixa ingredienser som parmesan, pesto, ägg och dijonsenap. Servera gärna med ett gott bröd.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ till mozzarella eller parmesan. Byt ut pesto mot finhackad basilika, vitlök, pinjenötter blandad med olivolja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Uteslut ägget i dressingen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan lysozym.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer