Pastasallad med krämig pestodressing

36
0
Pastasallad med krämig pestodressing

Pastasallad med krämig pestodressing är en lyxig vardagsfavorit med italienska toner. Dressingens krämiga konsistens får du enkelt genom att mixa ingredienser som parmesan, pesto, ägg och dijonsenap. Servera gärna med ett gott bröd.

Pastasallad med krämig pestodressing

Ingredienser

4 portioner
2 port pasta (gemelli)
2 förp gula och röda pärltomater (à 200 g)
1/2 rödlök
2 förp mozzarella (à 125 g)
65 g rucola
1 dl urkärnade oliver (svarta och gröna)

Pestodressing

1/2 apelsin
1 dl riven parmesan
2 msk pesto
1 äggula
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
4 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt och svartpeppar

Till servering

bröd

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri mozzarella.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ till mozzarella eller parmesan. Byt ut pesto mot finhackad basilika, vitlök, pinjenötter blandad med olivolja.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Uteslut ägget i dressingen. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2310 KJ / 552 kCal
Fett 36 g
Salt 2.51 g
Kolhydrater 34 g
Protein 22 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden