Saftig focaccia - bästa receptet

Äkta focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian ska vara saftig och ätas nygräddad. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!

Ingredienser
1 bröd
3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
Topping
1/2 dl olivolja
flingsalt
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättebra recept! Fin skorpa och mjukt och fluffigt inuti. Vägde mjölet enligt receptet.
Emelie
2025-03-13Jag gjorde efter receptet o detblev väldigt bra o gott.
Charlotte
2025-02-28Jättegott och fluffigt!! Degen behövde bara 5 dl mjöl. Jag tog lite i taget. Hade nog mer olivolja än det som stod i receptet. Testade att blanda olivolja och pressad vitlök som jag smetade på. Det blev gott!
Nadia
2025-02-23