Saftig focaccia - bästa receptet

Äkta focaccia är ett fantastiskt matbröd från Italien som görs med vetemjöl. Låt din deg jäsa en stund och toppa den med salt, och olivolja och om du vill, med rosmarin innan du gräddar brödet i ugn. Den bästa focaccian ska vara saftig och ätas nygräddad. Prova till frukost, buffé, soppa, pasta, eller vad du kan tänkas vara sugen på!

Ingredienser
1 bröd
3 dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
1/2 dl olivolja (+extra till formen)
6 1/2 dl vetemjöl (6 1/2 dl motsvarar ca 390 g)
Topping
1/2 dl olivolja
flingsalt
Gör så här
00:05:00
00:30:00
00:30:00
00:25:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bra recept! Jag toppade med skivad rödlök som jag marinerat i lite olivolja och salt. Det blev väldigt goda smörgåsar! Nästa gång kommer jag höja temperaturen i ugnen alternativt baka det lite längre. Receptet kanske är anpassat för varmluftsugn?
Cecilia
2025-04-11Jättebra recept! Fin skorpa och mjukt och fluffigt inuti. Vägde mjölet enligt receptet.
Emelie
2025-03-13Jag gjorde efter receptet o detblev väldigt bra o gott.
Charlotte
2025-02-28