Dubbelmarinerad kyckling

Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.

Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklingfilé
salt
peppar
2 msk olja
Marinad 1
3 klyftor vitlök
1 tsk hel svartpeppar
1 l vatten
1 msk salt
1 kruka färsk persilja
Marinad 2
1 klyfta vitlök
1 citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
00:25:00
06:00:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g
Kommentarer
Fantastiskt god! Succé på buffébordet. Två små bitar kvar resten gick åt. Väldigt saftig!
Margareta
2025-03-04Jag förstår inte heller receptet. Till marinad 1 ska man ha 1 L vatten, ska denna kokas bort? Eller blir marinaden "vattentunn"?
Malin
2025-01-07Hej Malin. Marinad 1 kokar man till en kryddig saltlag (vattnet ska alltså inte kokas bort, den blir vattentunn) och låter den svalna. Kycklingen ligger i den lagen först, sedan plockas den upp och skivas, sedan är det marinad 2 som gäller. Lycka till. Hälsningar Leif
Redaktionen
2025-01-08Hej! Jag förstår inte receptet. Vad gör jag först? Ska kycklingen ligga i marinad 1 först och sen in ugnen. Därefter marknad 2? Mvh Emma
Emma
2024-11-14Hej Emma! Först ska kycklingen stekas och tillagas i ugnen. Sen ska den marineras i marinad 1 i minst 6 timmar och sist i marinad 2. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-15