Dubbelmarinerad kyckling

Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.

Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklingfilé
salt
peppar
2 msk olja
Marinad 1
3 klyftor vitlök
1 tsk hel svartpeppar
1 l vatten
1 msk salt
1 kruka färsk persilja
Marinad 2
1 klyfta vitlök
1 citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
00:25:00
06:00:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g
Kommentarer
Hej! Då marinad 1 ska svalna och kycklingen vara varm nör den läggs i marinaden borde det vara annan ordning i receptet.
Linda
2025-06-11Denna är en självklart del på vilket buffébord som helst, gärna tillsammans med krispig lax med oliver & kapris samt sparrissalladen. En underbar kombo.
Annika
2025-04-11Fantastiskt god! Succé på buffébordet. Två små bitar kvar resten gick åt. Väldigt saftig!
Margareta
2025-03-04