Dubbelmarinerad kyckling
Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.
Ingredienser
8 portioner
1200 g kycklingfilé
salt
peppar
2 msk olja
Marinad 1
3 klyftor vitlök
1 tsk hel svartpeppar
1 l vatten
1 msk salt
1 kruka färsk persilja
Marinad 2
1 klyfta vitlök
1 citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl olivolja
1 tsk fänkålsfrön
2 krm nymald svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g
Kommentarer
Hej! Jag förstår inte receptet. Vad gör jag först? Ska kycklingen ligga i marinad 1 först och sen in ugnen. Därefter marknad 2? Mvh Emma
Emma
2024-11-14Hej Emma! Först ska kycklingen stekas och tillagas i ugnen. Sen ska den marineras i marinad 1 i minst 6 timmar och sist i marinad 2. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-15Ser verkligen hur gott ut som helst! Undrar om man kan göra detta någon vecka i förväg och frysa den?
Sara
2024-11-11Hej Sara! Det går att frysa efter steget Marinad 1, men godast blir såklart att göra enligt receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-11Blev verkligen supergott! Lät kycklingen ligga i Marinad I ca ett dygn och Marinad II också ett dygn. Kan varmt rekommendera detta recept! Jette
Jette
2024-06-08