Dubbelmarinerad kyckling

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
2
Dubbelmarinerad kyckling

Riktigt saftig kyckling som marineras två gånger för maximalt med smak. Dubbelmarinerad kycklingfilé serveras kall och passar utmärkt på en buffé eller att packa ner i picknickkorgen.

Dubbelmarinerad kyckling

Ingredienser

8 portioner
1200 g  kycklingfilé
salt
peppar
2 msk  olja

Marinad 1

3   klyftor vitlök
1 tsk  hel svartpeppar
1 l  vatten
1 msk  salt
1 kruka  färsk persilja

Marinad 2

1   klyfta vitlök
1   citron (rivet skal och 1/2 dl saft för 8 port)
1 1/2 dl  olivolja
1 tsk  fänkålsfrön
2 krm  nymald svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Du kan också använda två färdiga marinader och smaksätta med persilja, fänkålsfrön och citron.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Blev verkligen supergott! Lät kycklingen ligga i Marinad I ca ett dygn och Marinad II också ett dygn. Kan varmt rekommendera detta recept! Jette

Jette

2024-06-08

Supergod men jag la till lite sesamolja i marinaden.

Susanna

2024-06-03

Näringsvärde per portion

Energi1484 KJ / 354 kCal
Fett23 g
Salt3.3 g
Kolhydrater2 g
Protein35 g

Testa liknande recept

Vegetariska grillspett
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paprikasallad med kikärtor och fetaost
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillspett med fläskfilé
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillspett med kyckling
Betyg 3 av 5.
43 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Cupcakes
Betyg 4 av 5.
2411 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Corn ribs
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Under 30 min att tillaga