Gott slut!

Årets nyårsmeny från Buffé

Fira nyår med finess! Tidningen Buffés nyårsmeny börjar med fördrinkens läskande negroni sour, fortsätter igenom en trerättersmeny till sena timmens vickning för att ta slut vid nyårsdagens brunchmeny som bland annat bjuder på crème brûlée french toast.
För mer tips! Se alla våra nyårsrecept.

Trerättersmeny till nyår

 

  • Negroni sour

    Fördrink: Negroni sour

    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Negroni sour är en variant på den klassiska cocktailen negroni med en sötsyrlig twist och ett fluffigt skum av äggvita. Den är inspirerad av både negroni och klassiska sour-drinkar som whiskey sour. 

    Negroni sour
  • Cacio e pepe arancini

    Tilltugg: Cacio e pepe arancini

    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Den italienska tilltugget arancini är friterade risbollar med ett krispig yttre och en krämig fyllning av risotto. Här har risotton inspirerats av den klassiska rätten cacio e pepe med parmesan och svartpeppar. 

    Cacio e pepe arancini
  • Parmesanvåffla med löjrom

    Tilltugg: Parmesanvåffla med löjrom

    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer

    En frasig våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med valfri rom, krämig smetana och gräslök på toppen. 

    Parmesanvåffla med löjrom
  • Ceviche på tonfisk med grapefrukt och sojadressing

    Förrätt: Ceviche på tonfisk med grapefrukt och sojadressing

    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Färgstark och fräsch förrätt där rå, tunt skivad tonfisk toppas med filéer av syrlig grapefrukt, färsk jalapeño och smakrik sojadressing. En enkel men elegant rätt som imponerar på gästerna! 

    Ceviche på tonfisk med grapefrukt och sojadressing
  • Torsk med ostronsmörsås, krispigt ris och syrlig gurka

    Varmrätt: Torsk med ostronsmörsås, krispigt ris och syrlig gurka

    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer

    En imponerande och elegant rätt värdig en festmåltid! Ugnsbakad torskrygg med en len smörsås smaksatt med färska ostron serveras med ris som steks krispigt och syrlig gurksallad.  

    Torsk med ostronsmörsås, krispigt ris och syrlig gurka
  • Chokladbudino med espressogrädde

    Efterrätt: Chokladbudino med espressogrädde

    Betyg 4.4 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer

    Budino betyder pudding på italienska och är en italiensk dessert med en sammetslen konsistens och djup chokladsmak. Servera med vispad grädde smaksatt med espresso för en lyxig dessert! 

    Chokladbudino med espressogrädde

Vickning

  • Baguettepizza med karamelliserad lök och getost

    Baguettepizza med karamelliserad lök och getost

    Betyg 4.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer

    Pizza på baguette? Ja, du läste rätt! Toppa en baguette med krämig ricotta, karamelliserad lök, smulad chèvre och knapriga valnötter och grädda i ugnen tills osten smält. Ringla över honung och njut! 

    Baguettepizza med karamelliserad lök och getost
  • Baguettepizza med pepperoni och jalapeño

    Baguettepizza med pepperoni och jalapeño

    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer

    Baguettepizza är precis som det låter – pizza på en baguette. Här har vi toppat vår ”pizza” med tomatsås, mozzarella, pepperoni och jalapeño. Perfekt som mellis, snacks, lättare lunch eller varför inte vickning. 

    Baguettepizza med pepperoni och jalapeño

Dagen-efter-brunch

  • Fylld croissant med ost och skinka

    Fylld croissant med ost och skinka

    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Denna perfekta brunchrätt består av ugnsbakade croissanter fyllda med ost, skinka och senap som toppas med everything-krydda, en populär kryddblandning på bagels i USA.  

    Fylld croissant med ost och skinka
  • Crème brûlée french toast med björnbär

    Crème brûlée french toast med björnbär

    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer

    Crème brûlée + french toast = sant! En lyxig frukost eller helgbrunch där french toast toppas med strösocker som bränns av till en karamelliserad, knäckig yta likt crème brûlée. Servera med en kompott på björnbär och vispad grädde. 

    Crème brûlée french toast med björnbär

Artiklar Visar 4 stycken

Franskt på menyn

Värmande, rustikt, mustigt och elegant – det franska köket bjuder på tidlösa klassiker.

Mat innan löning

Har det börjat sina på kontot? Här hittar du billiga och goda recept som räddar middagen!

Kyligt avslut

Glassbomb, frozen cheesecake och granité – vi listar 10 svalkade, frysta efterrätter!

Minusgrader i glaset

Vi listar våra bästa frysta drinkar, från frozen daiquiri till margarita.