Hoppa till sidans innehåll

Baka hör julen till. Och för att få lite extra julfrid så har vi samlat ihop ett gäng goda julkakor som du kan baka i god tid, frysa in och sedan ta fram när det är dags för adventsmys, glöggbjudning eller julmiddag.

En sockerbagare här bor i staden... och här hittar du alla våra recept för julbaket!

  • Mjuk pepparkaka med lingon

    Mjuk pepparkaka med lingon. SLÄNG OSS I VÄGGEN vad gott det är.

    - Mjuk pepparkaka med lingon

    Spara

  • Pistagepraliner

    Om du vill imponera med något så är vårt absoluta tips att du testar att göra de här gudomligt goda pistagepralinerna.

    - Pistagepraliner

    Spara

  • Rawfood godis med dadlar, lakrits och flingsalt

    Dessa goda raw lakritsbitar innehåller inget tillsatt socker utan får istället sin sötma från dadlar som smaksätts med lakritspulver, vanilj och flingsalt och liknar kola. Ett enkelt recept att göra och perfekt för dig som älskar smaken av saltlakrits!

    - Rawfood godis med dadlar, lakrits och flingsalt

    Spara

  • Rocky road

    Till alla som gillar bakverk med godis gör rocky roads!

    - Rocky road

    Spara

  • Enkel tryffelfudge med hasselnötter

    Denna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!

    - Enkel tryffelfudge med hasselnötter

    Spara

  • Saffransmuffins

    Vad passar bättre att servera på en julfika eller ett glöggmys än saffransmuffins? Det perfekta fikabrödet för alla som älskar muffins och saffran.

    - Saffransmuffins

    Spara

  • Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde

    Som mandelmusslor fast utan mandel! I stället för sötmandel så smaksätter du dessa små raringar med vanilj och saffran. Duka upp som en buffé med sylt och grädde i skålar och låt dina gäster fylla musslorna.

    - Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde

    Spara

  • Pepparkakskladdkaka

    Njut av kladdkakans segkladdiga konsistens tillsammans med en kryddig smak från den klassiska pepparkakan.

    - Pepparkakskladdkaka

    Spara

  • Fryst cheesecake med saffran

    Fryst cheesecake med saffran och apelsin - kan det bli mycket bättre? Toppa den med färska fikon när det är dags att fika!

    - Fryst cheesecake med saffran

    Spara

  • Saffransbullar med vit choklad

    Fyll saffransbullarna med riven vit choklad och vips har du en extra extra god lussebulle.

    - Saffransbullar med vit choklad

    Spara

  • Franska skurna pepparkakor

    Känns det som om pepparkaksdegen aldrig vill ta slut när du stansar ut figurer? Då ska du testa det här receptet nästa gång du gör pepparkakor. Det innehåller finhackad mandel och är magiskt gott!

    Tips:Gör degen, frys in och sen bakar du ut dem när det är dags att fika.

    - Franska skurna pepparkakor

    Spara

  • Vegansk saffranskaka

    Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.

    - Vegansk saffranskaka

    Spara

  • Silviakaka med saffran

    Silviakaka kallas ibland för solkaka och den här silviakakan, med saffran, gör verkligen det namnet rättvisa. Här får du ett recept på en klassisk kaka med modern touch av saffranskryddan. Silviakakan med saffran gör du enklast i en långpanna. Och det behövs, för den kommer ha en strykande åtgång, det lovar vi.

    - Silviakaka med saffran

    Spara

  • Saffranssnittar

    Saffranssnittarna bakas precis som andra klassiska snittar men med skillnaden att du tillsätter saffran i degen. En liten twist som ger mycket smak och färg.

    - Saffranssnittar

    Spara

  • Rödbetskaka med saffransglasyr

    Troligtvis är det ingen som kommer att gissa att du har blandat ner rivna rödbetor i smeten. Rödbetorna gör den här kakan saftig och smakrik. Den krämiga frostingen som du brer på strax före servering blir läckert gul av saffran.

    - Rödbetskaka med saffransglasyr

    Spara