Koka egen buljong
Att koka egen buljong kan vara enklare än du tror. Här ger vi tipsen för godaste buljongen
En kopp värmande buljong, tack! När temperaturen kryper nedåt och det är ruskväder finns det få saker som värmer så gott som en kopp varm buljong. Här dyker vi ner i benmärgsbuljong, som är buljong kokt från grunden, och bjuder på ett rykande hett recept från New York.
Bråttom? Här visar vi ett snabbare sätt att koka buljong.
Allt kött innehåller protein, mineraler och fettlösliga vitaminer, men i benmärgen finner man den högsta koncentrationen av dessa näringsämnen. När man kokar benen frigörs näringsämnena i vätskan, vilket gör det lättare för kroppen att ta upp dem. För att bryta ner benmärgen i största möjliga mån måste buljongen koka riktigt länge. Helst hela natten, eller ännu längre.
Att koka buljong på köttben är inget nytt - man tror att det är något människan sysslat med sedan elden uppfanns.
I New York har man alltid något drickbart i handen – en allt vanligare företeelse är att knalla runt med en kopp varm buljong som har kokats från grunden, så kallad ”bone broth”. Gör din egen buljong på kalvben och drick i stället för blåbärssoppa i skidspåret!
Värmande buljong "bone broth"
Att koka egen buljong kan vara enklare än du tror. Här ger vi tipsen för godaste buljongen
Här hittar du svar på alla dina frågor om jordärtskockan och dessutom härliga recept.
Här listar vi våra vanligaste äpplen, säsong och hur du använder dem bäst till bak och mat
Lär dig mer om lavendel och hur du kryddar mat och bakverk med den väldoftande blomman.
Steg för steg: Gör säsongens godaste dessert - galette med äpple och mandelkräm!
Här är ett gäng recept på mellanmål som är perfekta för unga kockar att ta sig an.
Vi tipsar om smarta sätt att variera favoriten ugnspannkaka och ger goda topping-förslag.
I den här miniguiden frossar vi i fakta och kuriosa om räkor, och lär oss vilka räkor man får äta.