Saffransbiscotti
Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka! Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa – här med saffran och gärna pistagenötter istället för mandel. Bjud de små kakorna till kaffe eller glögg. Biscotti med saffran är också fina och goda att ge bort som en hembakad present.
Ingredienser
48 skorpor
100 g smör eller margarin
1/2 g saffran
1 1/2 dl strösocker
2 ägg
5 dl vetemjöl (5 dl motsvarar 300 g)
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl pistagenötskärnor eller andra nötter (ca 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi393 KJ / 94 kCal
Fett4 g
Salt0.1 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Hjälp! Jag har en förpackning med Santa Maria saffran paste, kan jag använda den till de här?
Camilla
2024-09-13Hej Camilla! Det går alldeles utmärkt det! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-13Jag smälter smöret och tillsätter saffranet. Sedan får det stå och gotta till sig i kylen några h eller ngn dag. Då utvecklas smaken i saffranet. gott...... Wiveca
Wiveca
2024-08-21Beroendeframkallande! Gör dem om och om igen!
Gunilla
2024-07-06