Vanilj- och saffransmusslor med blåbär och grädde
Vanilj- och saffransmusslor är små, söta saffranskakor med fyllning av blåbär och grädde. Goda som julgodis och roliga att samlas kring på julbaket. Enkla kakor att baka utan vare sig bakpulver eller bikarbonat. Bara blanda ihop och grädda! Vackert gyllene, söta kakor tack vare saffran och vaniljen.
Ingredienser
16 st
1/2 g saffran
1/2 dl florsocker
100 g smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
1 msk ljus sirap
1/2 dl majsstärkelse
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
veckade metallformar för kakor
Till servering
vispgrädde
blåbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsberäkningen är beräknad per styck.
Energi718 KJ / 172 kCal
Fett12.9 g
Kolhydrater12.6 g
Protein1.3 g
Kommentarer
Vad kan man byta ut majsstärkelsen mot? Är intolerant mot alla sädesslag.
Agneta
2020-12-07Hej Agneta! Tyvärr har jag inget bra svar på din fråga eftersom det även är vetemjöl i dessa och det är svårt att bara byta ut vetemjöl rakt av mot andra mjölsorter. Det är nog bättre att leta efter ett annat recept, sök på glutenfria mandelmusslor. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-12-09Går de att göra utan saffran? ☺️
Jannika
2020-03-18Hej Jannika! Självklart går de att göra utan saffran. Det är bara att utesluta saffranet, hoppa över steg 2 och följa receptet. Hör gärna av dig igen och berätta vad du tyckte om dom. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-03-19Går det bra att frysa dem?
Linn
2019-12-04Hej Linn! Själva musslorna går bra att frysa. Tina och fyll med grädde och bär-mums. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-12-05