Pistagepraliner
: Försvinnande goda är dessa praliner som är fyllda av en härligt grön och krämig pistagekräm. Pistagepralinerna är lite pilliga att göra men väl värda mödan då de blir riktigt goda. Servera gärna pralinerna rumsvarma, då blir fyllningen extra krämig.
Ingredienser
ca 25 st
Pistagekräm
2 dl skalade osaltade pistagenötter
2 dl flagad mandel
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl kokosolja
1 krm salt
200 g mörk bakchoklad
ca 30 pistagenötter
flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi651 KJ / 156 kCal
Fett12 g
Salt0.2 g
Kolhydrater9 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag har följt receptet till punkt o pricka....och vad händer, när jag doppar bollarna i chokladen, då smälter allt ihop till en enda röra, bollarna har varit i frysen i 2 dygn så dom är genomfrysna. Ännu ett skitdåligt recept från ICA, bortkastade pengar igen! Nu vill jag ha en bra förklaring varför det blev så, vad har ni missat i ert recept?
Margit
2022-12-14Hej! Det verkar jättegott 😍 men känns lite tokigt att ni inte kan rekommendera att frysa dem, när receptet ligger under rubriken "20 julkakor som går att frysa" 😊
Sofie
2022-12-12Är det flytande eller fast variant 1dl på kokosolja?
Anna
2021-11-10