ÖVER 60 MIN | Avancerad

Pistagepraliner

: Försvinnande goda är dessa praliner som är fyllda av en härligt grön och krämig pistagekräm. Pistagepralinerna är lite pilliga att göra men väl värda mödan då de blir riktigt goda. Servera gärna pralinerna rumsvarma, då blir fyllningen extra krämig.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pistagekräm: Mixa alla ingredienser slätt i en matberedare.
  2. Lägg pistagekrämen i 25-30 aluminiumformar (ischokladformar). 
  3. Sätt in formarna i frysen över natten.
  4. Smält chokladen i en bunke över vattenbad eller på låg effekt i mikrovågsugn. 
  5. Lossa försiktigt den frysta pistagekrämen från formarna. Doppa pralinerna, en och en, i chokladen. Plocka upp dem med en gaffel, låt chokladen rinna av ordentligt, gärna på ett galler.
  6. Ställ pralinerna på en bricka med bakplåtspapper på. Lägg en pistagenöt på varje pralin. Ställ pralinerna i kylen för att stelna.
  7. Servera pistagepralinerna rumsvarma.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsvärdet är beräknat per st.

Ingredienser

Portioner: ca 25 st
Pistagekräm
  • 2 dl skalade osaltade pistagenötter
  • 2 dl flagad mandel
  • 1 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl kokosolja
  • 1 krm salt
  • 200 g mörk bakchoklad
  • ca 30 pistagenötter
  • flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 651 kJ / 156 kCal