Silviakaka med saffran
Silviakaka kallas ibland för solkaka och den här silviakakan, med saffran, gör verkligen det namnet rättvisa. Här får du ett recept på en klassisk kaka med modern touch av saffranskryddan. Silviakakan med saffran gör du enklast i en långpanna. Och det behövs, för den kommer ha en strykande åtgång, det lovar vi.
Ingredienser
30 bitar
6 ägg
6 dl strösocker
3 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl vatten
2 msk smör (till formen)
Glasyr
400 g smör
4 dl strösocker
2 1/2 msk vaniljsocker
5 äggulor
Garnering
4 dl rostade kokoschips (kokosflakes)
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lätt begripligt Stina
Stina
2021-12-16Stämmer det med 400g smör och 5 äggulor i glasyren, låter väldigt mycket.
Margreth
2021-12-16Gjorde dubbel sats glasyr och hade i rom som jag lagt in saffranen i. Det vart inte tråkigt kan jag säga! Mums
Sally
2021-06-01