Silviakaka med saffran
Silviakaka kallas ibland för solkaka och den här silviakakan, med saffran, gör verkligen det namnet rättvisa. Här får du ett recept på en klassisk kaka med modern touch av saffranskryddan. Silviakakan med saffran gör du enklast i en långpanna. Och det behövs, för den kommer ha en strykande åtgång, det lovar vi.
Ingredienser
30 bitar
6 ägg
6 dl strösocker
3 förp saffran eller saffranspaste (à 1/2 g)
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 dl vatten
2 msk smör (till formen)
Glasyr
400 g smör
4 dl strösocker
2 1/2 msk vaniljsocker
5 äggulor
Garnering
4 dl rostade kokoschips (kokosflakes)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ska inte ljuga, detta var ganska svårt
Olle
2024-11-28Ska det vara Normal lr Osaltat Smör? Spelar ingen roll kanske, så länge man inte tar Extrasaltat Smör iaf ?!
Rosmarie
2024-11-14Hej Rosmarie! Det här receptet är bakat med normalsaltat smör. Det går bra med osaltat med, saltat då blir nog kakan väl salt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-15Lätt begripligt Stina
Stina
2021-12-16