Baka hör julen till. Och för att få lite extra julfrid så har vi samlat ihop ett gäng goda julkakor som du kan baka i god tid, frysa in och sedan ta fram när det är dags för adventsmys, glöggbjudning eller julmiddag.
Tips! Se alla våra recept till julbaket.
Om du vill preppa frysen full med goda sötsaker till jul så har vi ett gäng goda recept här som du kan frysa in.
Saffransbiscotti är enkelt och gott att baka! Biscotti är en söt och knaprig, italiensk mandelskorpa – här med saffran och gärna pistagenötter istället för mandel. Bjud de små kakorna till kaffe eller glögg. Biscotti med saffran är också fina och goda att ge bort som en hembakad present.
Saffransbiscotti: Försvinnande goda är dessa praliner som är fyllda av en härligt grön och krämig pistagekräm. Pistagepralinerna är lite pilliga att göra men väl värda mödan då de blir riktigt goda. Servera gärna pralinerna rumsvarma, då blir fyllningen extra krämig.
PistagepralinerDessa goda raw lakritsbitar innehåller inget tillsatt socker utan får istället sin sötma från dadlar som smaksätts med lakritspulver, vanilj och flingsalt och liknar kola. Ett enkelt recept att göra och perfekt för dig som älskar smaken av saltlakrits!
Rawfood godis med dadlar, lakrits och flingsaltI en Rocky road hittar du sött och salt, hårt och mjukt i en galen blandning. Salta jordnötter, kola, mörk choklad och fluffiga marshmallows. Godsaker med extra allt.
Rocky roadDenna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!
Vad passar bättre att servera på en julfika eller ett glöggmys än saffransmuffins? Det perfekta fikabrödet för alla som älskar muffins och saffran.
Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.
ApelsinkakaStruvor - dessa goda friterade kakor som får sin vackra stjärnform när de friteras med struvjärn. Det tar lite tid men är verkligen värt jobbet för att få fram de fina kakorna. Doppa struvorna i strösocker och de är klara att servera.
StruvorSom mandelmusslor fast utan mandel! I stället för sötmandel så smaksätter du dessa små raringar med vanilj och saffran. Duka upp som en buffé med sylt och grädde i skålar och låt dina gäster fylla musslorna.
Njut av kladdkakans segkladdiga konsistens tillsammans med en kryddig smak från den klassiska pepparkakan.
Gör en buche de noël, yule log eller julstubbe som det också kallas. Oavsett namn, god blir i alla fall kakan. Massor med härliga smaker och framför allt mycket chokladsmak är det i denna fantastiskt vackra buche de noël.
Buche de noelFryst cheesecake med saffran och apelsin - kan det bli mycket bättre? Toppa den med färska fikon när det är dags att fika!
Fyll saffransbullarna med riven vit choklad och vips har du en extra extra god lussebulle.
Känns det som om pepparkaksdegen aldrig vill ta slut när du stansar ut figurer? Då ska du testa det här receptet nästa gång du gör pepparkakor. Det innehåller finhackad mandel och är magiskt gott!
Tips: Gör degen, frys in och sen bakar du ut dem när det är dags att fika.
Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.
Frasiga och goda blir rullrånen med det här receptet. Här skapar du spröda och vackra rån som smakar bra att äta bara som de är, men rullrånen passar också perfekt att servera till glass.
RullrånSilviakaka kallas ibland för solkaka och den här silviakakan, med saffran, gör verkligen det namnet rättvisa. Här får du ett recept på en klassisk kaka med modern touch av saffranskryddan. Silviakakan med saffran gör du enklast i en långpanna. Och det behövs, för den kommer ha en strykande åtgång, det lovar vi.
Saffranssnittarna bakas precis som andra klassiska snittar men med skillnaden att du tillsätter saffran i degen. En liten twist som ger mycket smak och färg.
Troligtvis är det ingen som kommer att gissa att du har blandat ner rivna rödbetor i smeten. Rödbetorna gör den här kakan saftig och smakrik. Den krämiga frostingen som du brer på strax före servering blir läckert gul av saffran.
Här hittar du tips på smarriga julbak som även är hälsosamma och gör gott för din hälsa!
Pepparkakscupcakes, saffranskrans och julens vackraste kladdkaka.
Vad sägs om saffransbullar med vit choklad eller vit chokladtryffel i långpanna?
Dags för årets julbak! Prova våra härliga, söta recept till advent, glöggmingel och jul.
När tiden är knapp i vardagen får man vara fiffig! Gör rotmos och variera i 3 goda recept!
Här dyker vi ner i benmärgsbuljong och bjuder på ett värmande recept mot höstrusk och kyla
Här är ett gäng recept på mellanmål som är perfekta för unga kockar att ta sig an.
Här har vi samlat några av våra fräscha och nyttiga favoritsallader till julbordet.