Rullrån
Frasiga och goda blir rullrånen med det här receptet. Här skapar du spröda och vackra rån som smakar bra att äta bara som de är, men rullrånen passar också perfekt att servera till glass.
Ingredienser
ca 20 portioner
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl vatten
smör till järnet
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi437 KJ / 104 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein0.8 g
Kommentarer
Jättegoda! Inte för spröda och det är bra tycker jag, de blir mer hållbara och knäckiga i smaken med. Efter halva smeten kryddade jag resten med 2-3 tsk pepparkakskrydda - så blev det pepparkaksrån till advent i år.
Sara
2024-12-03När ska smöret i?
Glenn
2024-11-21Hej Glenn! Socker, vaniljsocker, mjöl och vattnet rörs ner i det smälta smöret. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-22Väldigt bra smet. Lätt att jobba med.
Berit
2024-11-18