Rullrån

Betyg 5 av 5.
20 personer har röstat
9
Rullrån

Frasiga och goda blir rullrånen med det här receptet. Här skapar du spröda och vackra rån som smakar bra att äta bara som de är, men rullrånen passar också perfekt att servera till glass.

Rullrån

Ingredienser

ca 20 portioner
125 g smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 1/2 dl vatten
smör till järnet

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

Jättegoda! Inte för spröda och det är bra tycker jag, de blir mer hållbara och knäckiga i smaken med. Efter halva smeten kryddade jag resten med 2-3 tsk pepparkakskrydda - så blev det pepparkaksrån till advent i år.

Sara

2024-12-03

När ska smöret i?

Glenn

2024-11-21

Hej Glenn! Socker, vaniljsocker, mjöl och vattnet rörs ner i det smälta smöret. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-11-22

Väldigt bra smet. Lätt att jobba med.

Berit

2024-11-18

Näringsvärde per portion

Energi437 KJ / 104 kCal
Fett5 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein0.8 g

Testa liknande recept

Ploppsnittar
Betyg 4.4 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
5 minuterskola
Betyg 4.4 av 5.
522 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Silviakaka med saffran
Betyg 4.2 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Babka med saffran och choklad
Betyg 4.5 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Polka sandwich
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffransgifflar
Betyg 4.6 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga