Struvor
Struvor - dessa goda friterade kakor som får sin vackra stjärnform när de friteras med struvjärn. Det tar lite tid men är verkligen värt jobbet för att få fram de fina kakorna. Doppa struvorna i strösocker och de är klara att servera.
Ingredienser
ca 20 st
1 äggula
2 msk strösocker
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
ca 7 dl olja till fritering
strösocker till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi235 KJ / 56 kCal
Fett22 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Går det att frysa struvor/behåller dom sprödheten efter frysning?
Eva
2024-11-18Hej Eva! Om du vill göra struvorna i förväg till jul så rekommenderar vi inte att du fryser dom utan förvarar i lufttät burk. Se också till att använda ny och fräsch frityrolja så håller dom sig i rumstemperatur. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19Gjorde dessa i vintras och de vart väldigt goda och spröda precis som de ska vara. Jag använde cocos fett (det som är 500g och förvars i kyldisken på matbutikerna). Funkade väldigt bra :)
Alma
2024-01-25Så sega. Inte alls luftiga och spröda som de ska vara
Margareta
2023-12-10