Struvor

Struvor - dessa goda friterade kakor som får sin vackra stjärnform när de friteras med struvjärn. Det tar lite tid men är verkligen värt jobbet för att få fram de fina kakorna. Doppa struvorna i strösocker och de är klara att servera.

Ingredienser
ca 20 st
1 äggula
2 msk strösocker
2 dl mjölk
2 dl vetemjöl
ca 7 dl olja till fritering
strösocker till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Energi235 KJ / 56 kCal
Fett22 g
Salt0 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej kan man förvara struvorna i en plast burk typ glass låda? Ska man sockra dom innan man lägger dom i burken?Med vänlig hälsning, Lollo
Lollo
2024-12-22Hej Lollo! De kan förvaras i burk med lock. Doppa dem i sockret när de är ny friterade och låt svalna innan du lägger dem i burk. Blir det flera lager så lägg lite bakplåtspapper i mellan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-23God
Helena
2024-12-15Går det att frysa struvor/behåller dom sprödheten efter frysning?
Eva
2024-11-18Hej Eva! Om du vill göra struvorna i förväg till jul så rekommenderar vi inte att du fryser dom utan förvarar i lufttät burk. Se också till att använda ny och fräsch frityrolja så håller dom sig i rumstemperatur. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-19