Apelsinkaka

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
11
Apelsinkaka

Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.

Apelsinkaka

Ingredienser

10 bitar
2 tsk kardemummakärnor
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 stora apelsiner
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl olivolja eller rapsolja (+ extra till formen)
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Hej! Går den här att frysa?

Lina

2024-11-25

Hej Lina! Ja, det fungerar jättebra! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-11-26

Bakade idag för första gången. Kakan blev otroligt god! Tog något mindre socker men i övrigt inga ändringar. Den här kommer jag att baka igen!

Kristina

2024-09-29

Jag tål inte kardemumma.. får halsbränna. Uteslöt den helt och kakan blev god ändå.

Anette

2024-08-25

Näringsvärde per bit

Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Zucchinikaka med vaniljfrosting
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
74 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
185 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk sockerkaka
Betyg 4.4 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kardemummakaka med nöt & bärmix
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rabarberkaka i långpanna
Betyg 4.6 av 5.
28 personer har röstat
Under 60 min att tillaga