Apelsinkaka

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat
3
Apelsinkaka

Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.

Apelsinkaka

Ingredienser

10 bitar
2 tsk  kardemummakärnor
2 dl  strösocker
2 dl  vatten
3   stora apelsiner
2   ägg
2 dl  strösocker
3/4 dl  olivolja eller rapsolja (+ extra till formen)
2 krm  salt
1 tsk  vaniljsocker
2 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Men milda Matilda vilken god kaka!! Kan hålla med att den smakar som apelsinmarmelad! Succé!!

Frida

2023-04-14

Supergod, enkel och lyxig kaka att bjuda på. Har även testat med blodapelsin och även det var jättegott!

Susanna

2023-01-15

Älskar denna kaka! Smakar typ marmelad. Gjort den för test hemma och ska nu bjuda jobbet på den. Mums!

Johanna

2022-12-20

Näringsvärde per portion

Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Varm clementinglögg med stjärnanis
Betyg 3.4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
175 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelglögg med stjärnanis
Betyg 3.4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakaka med nöt & bärmix
Betyg 3.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk sockerkaka
Betyg 4.4 av 5.
69 personer har röstat
Under 45 min att tillaga