Apelsinkaka
Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.
Ingredienser
10 bitar
2 tsk kardemummakärnor
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 stora apelsiner
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl olivolja eller rapsolja (+ extra till formen)
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
För alla
Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag tål inte kardemumma.. får halsbränna. Uteslöt den helt och kakan blev god ändå.
Anette
2024-08-25Mycket god kaka, men lägger på 1 apelsin till i receptet,så att botten blir ordentligt täckt av apelsin skivor
Birgitta
2023-12-30Omtyckt av alla men jag tror att skulle gräddas lite kortare i vår ugn., kanske 25-27 minuter. Formen blev täckt av apelsinskivor men långt ifrån lika många och överlappande som bilden, ta en extra apelsin om du vill att det ska bli likadant.
Ingrid
2023-12-28