Apelsinkaka

Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.

Ingredienser
10 bitar
2 tsk kardemummakärnor
2 dl strösocker
2 dl vatten
3 stora apelsiner
2 ägg
2 dl strösocker
3/4 dl olivolja eller rapsolja (+ extra till formen)
2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Gör så här
00:20:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g
Kommentarer
använde kikärtsspad istället för ägg pga ägg allergi och kakan blev jättebra och jättegod
Elin
2024-12-22Hej! Går den här att frysa?
Lina
2024-11-25Hej Lina! Ja, det fungerar jättebra! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-11-26Bakade idag för första gången. Kakan blev otroligt god! Tog något mindre socker men i övrigt inga ändringar. Den här kommer jag att baka igen!
Kristina
2024-09-29