Apelsinkaka

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat
9
Apelsinkaka

Apelsinkakan med vackra apelsinskivor på toppen är både vacker att duka fram och god att äta. Kakan blir extra saftig och får mycket smak när du skedar över sockerlagen med smak av kardemumma och apelsin.

Apelsinkaka

Ingredienser

10 bitar
2 tsk  kardemummakärnor
2 dl  strösocker
2 dl  vatten
3   stora apelsiner
2   ägg
2 dl  strösocker
3/4 dl  olivolja eller rapsolja (+ extra till formen)
2 krm  salt
1 tsk  vaniljsocker
2 1/2 dl  vetemjöl
1 1/2 tsk  bakpulver

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein. Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
28 personer har röstat

Kommentarer

Jag tål inte kardemumma.. får halsbränna. Uteslöt den helt och kakan blev god ändå.

Anette

2024-08-25

Mycket god kaka, men lägger på 1 apelsin till i receptet,så att botten blir ordentligt täckt av apelsin skivor

Birgitta

2023-12-30

Omtyckt av alla men jag tror att skulle gräddas lite kortare i vår ugn., kanske 25-27 minuter. Formen blev täckt av apelsinskivor men långt ifrån lika många och överlappande som bilden, ta en extra apelsin om du vill att det ska bli likadant.

Ingrid

2023-12-28

Näringsvärde per portion

Energi1207 KJ / 289 kCal
Fett8 g
Salt0.5 g
Kolhydrater50 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Zucchinikaka med vaniljfrosting
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rawboll på dadlar med apelsin, kardemumma och pistage
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppeljuiceglögg med stjärnanis
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kardemummakaka
Betyg 3.8 av 5.
182 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk sockerkaka
Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
Under 45 min att tillaga