Hoppa till sidans innehåll
UNDER 45 MIN | Medel

Pepparkakskladdkaka

Mixa en favorit med en annan. Kladdkaka med pepparkakssmak är perfekt att bjuda på under julen som dessert eller till fikat. Njut av kladdkakans krämiga konsistens tillsammans med en kryddig smak från den klassiska pepparkakan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper eller smörj en rund form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  3. Smält smöret tillsammans med kryddorna och låt det svalna.
  4. Rör ner socker, kakao, vaniljsocker, salt och ett ägg i taget. Tillsätt mjölet och rör ihop till en slät smet. Häll smeten i formen.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna. Kakan blir fastare när den kallnar.
  6. Till servering: Servera gärna med vispad grädde och rårörda lingon.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Låt kakan stå över natten, så mognar kryddsmakerna mer.

Ingredienser

Portioner: ca 12 bitar
  • 200 g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk malda nejlikor
  • 1 tsk mald ingefära
  • 4 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 krm salt
  • 4 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
Till servering
  • gärna grädde med lingon

Näringsvärde
Per portion

Energi 1393 kJ / 333 kCal