Pepparkakskladdkaka
Pepparkakskladdkaka är en självklar favorit på adventsfikat. Kladdkaka med pepparkakssmak är en urgod kombination (och föreställ dig doften då!). Denna kladdkaka passar att bjuda på under julen som dessert eller till fika. Servera med vispad grädde och lingon och njut av kladdkakans krämiga konsistens tillsammans med våra juligaste pepparkakskryddor som nejlika, kanel och ingefära. God jul!
Samarbete med:
Flora
Ingredienser
ca 12 bitar
200 g smör
1 tsk mald kanel
1 tsk malda nejlikor
1 tsk mald ingefära
4 dl strösocker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar 150 g)
Till servering
Flora Plant Cre*m 31% eller vispgrädde och rårörda lingon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit, utan lingongrädde.
Energi1393 KJ / 333 kCal
Fett17 g
Salt0.5 g
Kolhydrater39 g
Protein5 g
Kommentarer
Supergod! Behövde nästan dubbla tiden i ugnen för att bli lagom kladdig. Serverade med blandning av yoghurt (1/3) och creme fraiche (2/3) plus lingonen. Mums!
Anna
2024-11-14Mycket god och annorlunda kladdkaka! Men den behövde mycket mer än 20 minuter i ugnen. Då var den rinnig - inte bara kladdig. Lingonen var pricken över i. (Fast vi hade ingen grädde så vi improviserade och blandade färskost och yoghurt och serverade till.) Det lite syrliga var jättegott till kakan!
Anna
2024-11-102 dl kakao? Låter mycket.
Åsa
2022-12-17Hej Åsa! Det står rätt med 2 dl kakao men det går självklart bra att minska mängden kakao men då blir den också ljusare, smakar mindre choklad och konsistensen kan bli annorlunda (beroende på hur mycket mindre kakao du tar). 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-19