Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Franska skurna pepparkakor

Förtjusande goda och franskt skurna pepparkakor. De kraftfulla kryddorna tillsammans med sötmandel gör kakorna ljuvliga. Enkla att göra och ett roligt alternativ till vanliga pepparkakor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 120 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla ev. mandeln och skala den. Hacka den fint.
  2. Rör matfettet med socker och sirap. Rör ner mandel och kryddor. Blanda bikarbonat med mjölet och rör ner det i degen. Ta upp degen på arbetsbänken och dela den i 2 delar (för 120 st). Rulla ut varje del till rullar ca 25 cm. Linda in dem i plastfolie och lägg dem i kylskåpet så att de blir riktigt kalla.
  3. Sätt ugnen på 175˚C.
  4. Skär rullarna i tunna skivor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.
  6. Låt kakorna kallna på galler.

För alla

Innehåller gluten, men inte ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Tips

Degen går bra att frysa och baka vid senare tillfälle.

Ingredienser

Portioner: 120 st
  • 2 dl sötmandel
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk malda kryddnejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 5 1/2 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!