Vegansk saffranskaka
Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.
Ingredienser
10 portioner
Till formen
mjölkfritt margarin
ströbröd
Saffranskaka
50 g mjölkfritt margarin
2 paket saffran (à 1/2 g)
1 sockerbit
4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
2 1/2 dl havredryck
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.
Energi854 KJ / 204 kCal
Fett6 g
Salt0.22 g
Kolhydrater35 g
Protein2 g
Kommentarer
Vi har som tradition att baka denna saffranskaka varje år till första advent. Den är så god! Perfekt recept och det är fint att pudra florsocker på.
Cilla
2024-12-02Önskar detta recept i långpanna till många
Estelle
2023-12-03Jag ökade smöret till 100g och la till 100g riven mandelmassa! OTROLIGT gott!
Sara
2020-11-30