Vegansk saffranskaka

Betyg 4.3 av 5.
64 personer har röstat
5
Vegansk saffranskaka

Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.

Vegansk saffranskaka

Ingredienser

10 portioner

Till formen

mjölkfritt margarin
ströbröd

Saffranskaka

50 g  mjölkfritt margarin
2   paket saffran (à 1/2 g)
1   sockerbit
4 dl  vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl  strösocker
2 tsk  vaniljsocker
1 msk  bakpulver
2 1/2 dl  havredryck

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
64 personer har röstat

Kommentarer

Önskar detta recept i långpanna till många

Estelle

2023-12-03

Jag ökade smöret till 100g och la till 100g riven mandelmassa! OTROLIGT gott!

Sara

2020-11-30

Supergod!!

Josefin

2019-12-26

Näringsvärde per portion

Energi854 KJ / 204 kCal
Fett6 g
Salt0.22 g
Kolhydrater35 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Cecilias saffranskaka
Betyg 3.1 av 5.
72 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk sockerkaka
Betyg 4.4 av 5.
71 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Veganska saffransbullar med vanilj
Betyg 4.9 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffranskaka i fin form
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Snabb saffranssmak
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vegansk Janssons frestelse
Betyg 4.1 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga