Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Vegansk saffranskaka

Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Till formen: Smörj och bröa en sockerkaksform som rymmer ca 1 1/2 liter (för 10 bitar).
  3. Saffranskaka: Smält margarinet i en kastrull och låt svalna.
  4. Mortla saffranet med en sockerbit. Blanda det med mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver.
  5. Rör ner margarin och havredryck i mjölblandningen och blanda ihop till en jämn smet. Häll smeten i formen.
  6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna på galler.

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Ingredienser

Portioner: 10
Till formen
  • mjölkfritt margarin
  • ströbröd
Saffranskaka
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1 sockerbit
  • 4 dl vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 2 1/2 dl havredryck
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 854 kJ / 204 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer