Vegansk saffranskaka

30
4
Vegansk saffranskaka

Med några enkla knep kan du förvandla klassiska julkakor till veganska. I denna saffranskaka byter du bara ut de vanliga mejeriprodukterna mot mjölkfritt margarin och havredryck. Ett enkelt sätt att göra julbaket både gott och veganvänligt.

Skriv ut
Vegansk saffranskaka

Ingredienser

10 portioner

Till formen

mjölkfritt margarin
ströbröd

Saffranskaka

50 g
mjölkfritt margarin
2
paket saffran (à 1/2 g)
1
sockerbit
4 dl
vetemjöl (4 dl mjöl motsvarar 240 g)
1 1/2 dl
strösocker
2 tsk
vaniljsocker
1 msk
bakpulver
2 1/2 dl
havredryck

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.

Näringsvärdet är beräknat per bit på 10 bitar.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Sara

11/30/2020

Jag ökade smöret till 100g och la till 100g riven mandelmassa! OTROLIGT gott!

Josefin

12/26/2019

Supergod!!

Frida

12/24/2018

Godaste kakan jag ätit! Älskar den här!!

Näringsvärde per portion

Energi 854 KJ / 204 kCal
Fett 6 g
Salt 0.22 g
Kolhydrater 35 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept