Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Saffranssnittar

Att bjuda på småkakor till jul är uppskattat av både släkt och vänner, speciellt om kakorna har fått smak av julens kryddor. Saffranssnittarna bakas precis som andra klassiska snittar men med skillnaden att du tillsätter saffran i degen. En liten twist som ger mycket smak och färg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Rör smör, socker, vaniljsocker, saffran och sirap smidigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten och arbeta ihop till en deg.
  3. Dela degen i 2 delar (för 20 st) och rulla ut till längder, ca 40 cm långa. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt kakorna svalna ca 5 minuter och skär dem sedan på snedden.

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri; välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Näringsvärdet är beräknat per kaka på 20 kakor.

Ingredienser

Portioner: 20
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 g saffran
  • 2 msk mörk sirap
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl mjöl motsvarar 150 g)
  • 1 tsk bakpulver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 369 kJ / 88 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer