Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Saffransmuffins

Vad passar bättre att servera på en julfika eller ett glöggmys än saffransmuffins? Detta är det perfekta fikabrödet för alla som älskar muffins och saffran.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa smör och socker vitt och pösigt, gärna med elvisp. Rör i äggen, ett i taget. Rör ner vaniljsocker, saffran och mjölk.
  3. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smeten.
  4. Fördela smeten i muffinsformarna.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör och mjölk.

Näringsvärdet är beräknat per st och utan flagad mandel som topping.

Tips

Strö på flagad mandel på toppen av muffinsarna innan de sätts in i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 150 g rumstempererat smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 10 stora muffinsformar
Topping
  • ev flagad mandel

Näringsvärde
Per portion

Energi 1098 kJ / 263 kCal