Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

Saffransbullar med vit choklad

Visst låter lussebullar med vit choklad som en dröm? Du fyller helt enkelt saffransbullarna med riven vit choklad och vips har du en extra god lussebulle.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret med saffran. Tillsätt mjölken och värm degspadet till 37°C.
  2. Rör ut jästen i degspadet. Tillsätt socker och salt. Arbeta in nästan allt vetemjöl och arbeta degen 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Låt den jäsa under bakduk 30- 45 minuter.
  3. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk. Dela degen i två lika stora delar (för 30 st).
  4. Kavla ut en del i taget till en storlek av ca 30x40 cm.
  5. Fyllning: Hacka chokladen fint med kniv eller riv grovt på rivjärn. Bred smöret över degen och strö över choklad och socker. Rulla ihop och skär till 15 bullar. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Gör samma sak med nästa deg.
  6. Låt bullarna jäsa under bakduk 30 minuter.
  7. Sätt ugnen på 225°C.
  8. Topping: Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
  9. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter.

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, mjölk och choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria ersättningsprodukter av smör, mjölk och choklad.
Gör äggfri: byt ut ägg mot havredryck.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Ingredienser

Portioner: 30
  • 200 g smör
  • 2 förp saffran (à 1/2 g)
  • 5 dl mjölk
  • 50 g färsk jäst
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 15 dl vetemjöl
Fyllning
  • 300 g vit choklad
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1/2 dl socker
Topping
  • 1 ägg
  • 1/2 dl pärlsocker

Näringsvärde
Per portion

Energi 1246 kJ / 298 kCal