Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rödbetskaka med saffransglasyr

(7)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 dl vetemjöl
  • 3 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk malen muskotnöt
  • 3 1/2 dl raps- eller solrosolja
  • 3 ägg
  • 3 dl rivna rödbetor
  • 2 1/2 dl valnötter
Saffransglasyr
  • 200 g cream cheese
  • 3 dl florsocker
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj och bröa en rund bakform, ca 24 cm i diameter (för 8 port).
  3. Blanda de torra ingredienserna. Rör i olja och ägg till en jämn smet. Hacka valnötterna. Tillsätt rödbetor och valnötter.
  4. Häll smeten i formen. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 45 minuter.
  5. Låt kakan svalna något i formen. Stjälp sedan upp den på galler och låt kallna under formen.
  6. Saffransglasyr: Blanda ihop cream cheese, florsocker och saffran med en elvisp. Bre den släta krämen över kakan.

För alla

Kakan innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer