Rödbetskaka med saffransglasyr
Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005
Ingredienser
8 portioner
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl valnötter
Saffransglasyr
200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!
Nina
2022-10-16Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider
Frida
2021-12-15Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??
Pernilla
2019-11-25Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-25