Rödbetskaka med saffransglasyr

38
13
Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Rödbetskaka med saffransglasyr

Ingredienser

8 portioner
4 dl
vetemjöl
3 1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
vaniljsocker
1 msk
kanel
1 tsk
malen muskotnöt
3 1/2 dl
raps- eller solrosolja
3
ägg
3 dl
rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl
valnötter

Saffransglasyr

200 g
cream cheese
3 dl
florsocker
1
påse saffran (à 1/2 g)

För alla

Kakan innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Pernilla

2019-11-25

Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??

Redaktionen ICAse

2019-11-25

Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Lisbeth

2019-02-15

God och saftig kaka. Tog 3 dl olja och 1 dl socker, fungerade utmärkt.

Anna

2016-11-24

Går det att frysa kaka och frosting tillsammans?

Testa liknande recept