Rödbetskaka med saffransglasyr

40
14
Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Rödbetskaka med saffransglasyr

Ingredienser

8 portioner
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl valnötter

Saffransglasyr

200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)

För alla

Kakan innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Frida

2021-12-15

Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider

Pernilla

2019-11-25

Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??

Redaktionen ICAse

2019-11-25

Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Lisbeth

2019-02-15

God och saftig kaka. Tog 3 dl olja och 1 dl socker, fungerade utmärkt.

Testa liknande recept