Rödbetskaka med saffransglasyr

Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2005

Ingredienser
8 portioner
4 dl vetemjöl
3 1/2 dl strösocker
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
1 tsk malen muskotnöt
3 1/2 dl raps- eller solrosolja
3 ägg
3 dl rivna rödbetor
2 - 2 1/2 dl valnötter
Saffransglasyr
200 g cream cheese
3 dl florsocker
1 påse saffran (à 1/2 g)
Gör så här
00:45:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbar kaka! Riktigt fin bjudkaka. Drog ned lite på sockermängden och hade i lite ljust muscovado socker. En favorit!
Elisabet
2024-12-22Går den att frysa?
Elisabet
2024-12-21Hej Elisabeth! Ja, det går bra att frysa kakan men utan glasyren. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!
Nina
2022-10-16