Ett underbart recept på mjuk rödbetskaka med krämig saffransglasyr - påminner om morotskaka. Passar perfekt att servera till efterrätt eller till fikat. Du gör kakan av bland annat bikarbonat, ägg, rödbetor, cream cheese och saffran.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2005
Kakan innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: använd tofu i stället för cream cheese.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nina
2022-10-16Jättegod kaka!! Men jag drar ner lite på både socker och oljan. Kanske Halv-1 dl och lite mer rödbeta. Blir ändå saftig och supergod!
Frida
2021-12-15Lite annorlunda och rolig kaka att bjuda på i jultider
Pernilla
2019-11-25Ursäkta en dum fråga... inlagda eller färska rödbetor??
Redaktionen ICAse
2019-11-25Hej Pernilla! Det är inte en dum fråga utan en mycket bra fråga! Det ska vara färska, okokta rödbetor. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina