Fryst cheesecake med saffran

66
6
Fryst cheesecake med saffran

Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula cheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan festen och förvara i frysen.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Fryst cheesecake med saffran

Ingredienser

10-12 bitar
200 g
digestivekex (+ ev extra till garnering)
100 g
smält smör
300 g
färskost (av cream cheese-typ)
3
äggulor
1 1/2 dl
strösocker
1 tsk
finrivet apelsinskal
1 msk
färskpressad apelsinjuice
1/2 g
saffran
3
äggvitor
3 dl
vispgrädde
4
färska fikon

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

66

Kommentarer

Anna

2019-12-09

Lite för mycket apelsinsmak och för lite saffransmak

Nivea

2018-01-19

Denna var härlig, man kände smaken ordentligt. Gjorde som Carina sade, bytte ut bottnen mot pepparkakor istället och sen la jag i lite extra mandelmassa i pepparkaksbotten. Enda jobbiga var att den blev ganska fryst, du bör vänta minst 20 mim tills du kan servera den.

Carina

2017-12-24

Jättegod! Nästa år testar vi att göra bottnen av pepparkakor istället för digestive!

Näringsvärde per portion

Energi 1572 KJ / 376 kCal
Fett 29 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept