Fryst cheesecake med saffran

Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula cheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan festen och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Ingredienser
10-12 bitar
200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)
100 g smält smör
300 g färskost (av cream cheese-typ)
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 g saffran
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
4 färska fikon
För alla
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.
Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1572 KJ / 376 kCal
Fett29 g
Salt0.57 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag måste nog ha gjort något fel för det smakade mer glass än cheesecake😭😭
Evelina
2023-11-28Fantastiskt god!! Alla vi bjöd var otroligt nöjda!
Robert
2023-11-24Smaken var toppen men hade problem med servering - botten fastnade i formbotten och väntade man för länge efter att man tagit ur den ur frysen så blev det smet av allt.
Malin
2023-01-04