Fryst cheesecake med saffran

84
10
Fryst cheesecake med saffran

Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula cheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan festen och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017

Fryst cheesecake med saffran

Ingredienser

10-12 bitar
200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)
100 g smält smör
300 g färskost (av cream cheese-typ)
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 g saffran
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
4 färska fikon

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Malin

2023-01-04

Smaken var toppen men hade problem med servering - botten fastnade i formbotten och väntade man för länge efter att man tagit ur den ur frysen så blev det smet av allt.

Helene

2022-01-02

Mycket god. Blev omtyckt på jobbet då jag hade den med

Barbara

2021-12-25

Blev väldigt gott och var enkel att göra! Dubblade mängden saffran och hade lite pepparkakskryddor i bottnet, blev supergod!

Näringsvärde per portion

Energi 1572 KJ / 376 kCal
Fett 29 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 26 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden