ÖVER 60 MIN | Medel

Fryst cheesecake med saffran

Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula cheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan festen och förvara i frysen.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa digestivekex och blanda med smält smör. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).
  2. Vispa färskost, äggulor, strösocker, finrivet apelsinskal, färskpressad apelsinjuice och saffran till en fluffig smet.
  3. Vispa äggvitor fluffigt i en bunke och vispgrädde fluffigt i en annan bunke.
  4. Vänd ner grädden i färskostblandningen. Vänd sedan ner äggvitorna. Häll smeten i formen och frys minst 6 timmar.
  5. Toppa med skurna fikon och smulade digestivekex.

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och grädde.

Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • 200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)
  • 100 g smält smör
  • 300 g färskost (av cream cheese-typ)
  • 3 äggulor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk finrivet apelsinskal
  • 1 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 g saffran
  • 3 äggvitor
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 färska fikon

Näringsvärde
Per portion

Energi 1572 kJ / 376 kCal