Fryst cheesecake med saffran
Godaste juldesserten gjord på saffransfärskost med syrlig apelsin och botten av digestivekex. Toppa den gyllengula saffranscheesecaken med färska fikon och smulade digestivekex. Perfekt att göra dagen innan julfesten och förvara i frysen.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
200 g digestivekex (+ ev extra till garnering)
100 g smält smör
300 g färskost (av cream cheese-typ)
3 äggulor
1 1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet apelsinskal
1 msk färskpressad apelsinjuice
1/2 g saffran
3 äggvitor
3 dl vispgrädde
4 färska fikon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit (för 10 bitar).
Energi1572 KJ / 376 kCal
Fett29 g
Salt0.57 g
Kolhydrater26 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket god och fräsch efterrätt. Enkelt att tillaga!🌹
Corina
2024-12-09Test
Angel
2024-12-05Hej ICA ! Fin recept men ack so inte professionell! Det verkar vara på alla kommentarer VIKTIG med information om HUR LÅNG TID innan servering skall kakan ta ut från frysen!!! Det är inte speciellt kul att ha gäster och servera rinnande cheescake. Ni måste väl testat receptet,eller?!
Dagmar
2024-03-29Hej Dagmar! Tack för din kommentar. Vi har nu uppdaterat receptet, det är lagom att ta ut kakan från frysen ca 30 minuter innan servering och då låta den stå i kylskåpet. Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-06-12