Mjuk pepparkaka med lingon

44
11
Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon hör julen till. Passa på att baka en saftig och sagolik variant med ägg men utan bakpulver till julbaket. Perfekt till både adventsfika och glöggmingel!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser

10-12
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 tsk salt
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1 msk kanel
1 1/2 dl frysta eller färska lingon
1 msk florsocker
2 1/2 dl neutral rapsolja
5 ägg
smör (till formen)
ströbröd (till formen)

Till servering

vispad grädde
florsocker (till garnering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja. Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt grädde mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 10 bitar exkl. serveringsförslag.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Carina

2021-12-22

Blev inte klar ens efter 90 minuter. Slöseri med tid, energi och ingredienser. Fick kasta kakan!

Erika

2021-12-15

Kakan blev inte klar! Nästa gång väljer jag ett annat recept!

Lena

2021-11-28

Jag älskar denna kakan, jag har bakat den tre år i rad nu. Jag låter den stå 60 minuter i ugnen.

Näringsvärde per portion

Energi 1952 KJ / 466 kCal
Fett 27 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden