Mjuk pepparkaka med lingon

38
8
Mjuk pepparkaka med lingon

Mjuk pepparkaka med lingon hör julen till. Passa på att baka en saftig och sagolik variant med ägg men utan bakpulver till julbaket. Perfekt till både adventsfika och glöggmingel!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2019

Mjuk pepparkaka med lingon

Ingredienser

10-12
3.5 dl
strösocker
4 dl
vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
1 tsk
salt
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen kryddnejlika
1 msk
kanel
1.5 dl
frysta eller färska lingon
1 msk
florsocker
2.5 dl
neutral rapsolja
5
ägg
-
smör (till formen)
-
ströbröd (till formen)

Till servering

vispad grädde
florsocker (till garnering)

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller olja. Välj laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin eller olja. Byt grädde mot mjölkproteinfri vispbar ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat per styck på 10 bitar exkl. serveringsförslag.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

38

Kommentarer

Margareta

11/20/2020

väldigt god kaka. Gräddade den i ca 40-42 minuter 175 g, använde en form på 2 liter. tack för bra recept

Barbro

12/23/2019

Kakan kompakt, långt ifrån färdig efter 55 minuter

Anna-lena

12/7/2019

Jättegod! Jag rekommenderar att ni bakar den! /Anna-Lena

Näringsvärde per portion

Energi 1952 KJ / 466 kCal
Fett 27 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 50 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept