Enkel tryffelfudge med hasselnötter

14
2
Enkel tryffelfudge med hasselnötter

Denna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!

Skriv ut
Enkel tryffelfudge med hasselnötter

Ingredienser

ca 50 st
300 g
mörk bakchoklad (70%)
1
burk kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk
vaniljsocker
1.5 dl
rostade hasselnötter

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

14

Kommentarer

Inga

12/16/2020

Ska det verkligen bara vara 15x20 cm? Där får väl inte 50 bitar plats! Tänkte baka dom idag

Redaktionen ICAse

12/16/2020

Hej Inga! Ja, om du skär bitar som har storlek 2x3cm så får du ut 50 bitar. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Elina

12/7/2020

Hur förvarar jag dem bäst?

Redaktionen ICAse

12/7/2020

Hej Elina! Bäst är att förvara dem i en lufttät burk i kylen. De går att frysa men chokladen kan tappa lite färg och glans i frysen. Tina upp dem i kylskåp. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 297 KJ / 71 kCal
Fett 4 g
Salt 0.03 g
Kolhydrater 8 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept