Enkel tryffelfudge med hasselnötter
Denna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!
Ingredienser
ca 50 st
300 g mörk bakchoklad (70%)
1 burk sötad kondenserad mjölk (à 397 g)
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl rostade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi297 KJ / 71 kCal
Fett4 g
Salt0.03 g
Kolhydrater8 g
Protein1 g
Kommentarer
Hej, letar recept utan vanligt socker, funderar på om man kan använda osötad mjölk och tillsätta honung eller något annat naturligt sötningsmedel? Bakerman
Christer
2023-12-16Hej, är det sötad eller osötad kondenserad mjölk som behövs?
Zozan
2023-11-15Tack Zozan för din kommentar! Det är sötad kondenserad mjölk vi har använt. Vi har nu uppdaterat receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-17Ska det verkligen bara vara 15x20 cm? Där får väl inte 50 bitar plats! Tänkte baka dom idag
Inga
2020-12-16Hej Inga! Ja, om du skär bitar som har storlek 2x3cm så får du ut 50 bitar. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-16