ÖVER 60 MIN | Medel

Enkel tryffelfudge med hasselnötter

Denna fudge kommer du vilja ha obegränsad tillgång till! Med sina enbart fyra ingredienser svänger du enkelt ihop smeten och häller ut den i en form, innan den får stelna i kylen några timmar. Perfekt att duka fram till adventsmyset eller bara när sötsuget kryper sig på, alla timmar på dygnet!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 50 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chokladen.
  2. Värm kondenserad mjölk, choklad och vaniljsocker i en kastrull tills chokladen smälter, ca 5 minuter.
  3. Grovhacka nötterna och rör ner.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd form, ca 15x20 cm (för 50 st). Ställ i kylen minst 6 timmar. 
  5. Skär i ca 50 bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 50 st
  • 300 g mörk bakchoklad (70%)
  • 1 burk kondenserad mjölk (à 397 g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 dl rostade hasselnötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 297 kJ / 71 kCal