Att baka med dadlar är perfekt när du vill göra smarriga saker som raw cheesecake, en lite nyttigare kladdkaka eller chokladbollar med dadlar utan klassiskt vitt socker. Här är våra absoluta favoritrecept för dig som vill baka med dadlar utan tillsatt socker.
Fler tips på vad du kan använda
istället för strösocker!
Här har vi samlat några receptfavoriter med dadlar istället för socker. Vad sägs om en nyttigare kladdkaka, en vegansk cheesecake eller en hemmagjorda müslibars?
Dadlar kommer från dadelpalmen och finns att köpa både som torkade och färska i butik. Förr åt vi mest dadlar till jul i Sverige men numera äts de året om. Även om dadlar är något av en sockerbomb då de innehåller mycket fruktsocker är de ett bättre alternativ till klassiskt vitt socker och godis. Dadlar är nämligen små paket av vitaminer, fibrer och nyttiga och en bra källa till kalium. Eftersom dadlar är så söta passar de bra i efterrätter och bakverk. De är också goda att äta som de är eller i form av tilltugg som baconinlindade dadlar!