Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Nyttig kladdkaka

En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
  • 12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 ägg
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 dl kokos
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).  
  3. Smält chokladen i en skål i mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Skala och riv moroten fint.
  4. Mixa dadlarna och nötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en smet. Häll den i formen.
  5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.
  7. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras.

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Tips

Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(19)

Näringsvärde
Per portion

Energi
817 kJ / 195 kCal
Läs mer om näringsvärden