Nyttig kladdkaka

533
22
Nyttig kladdkaka

En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Skriv ut
Nyttig kladdkaka

Ingredienser

12 bitar
100 g
mörk choklad (70%)
1
riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12
kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl
osaltade cashewnötter
2
ägg
1/2 tsk
vaniljpulver
1/2 tsk
flingsalt
1 dl
riven kokos
1/2 dl
olivolja

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?

533

Kommentarer

Katarina

2021-03-27

Tag margarin istället. Eller rapsolja som är den nyttigaste oljan som finns med avseende på fleromättade fetter och omega3:omega6 kvot

Anna maria

2021-02-08

Tål att provas ! 😋

Kristina

2020-11-29

Mycket god - gjorde den i helgen igen, med 90% choklad. Använder alltid rostade saltade cashew, tar inget salt överhuvudtaget då. En riktig favorit

Näringsvärde per portion

Energi 817 KJ / 195 kCal
Fett 14 g
Salt 0.33 g
Kolhydrater 14 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept