Nyttig kladdkaka

558
26
Nyttig kladdkaka

En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Nyttig kladdkaka

Ingredienser

12 bitar
100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl osaltade cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl riven kokos
1/2 dl olivolja

För alla

Fri från gluten.
Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mörk choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mörk choklad.

Gör så här

Tips

Garnera gärna med färska hallon, passionsfrukt, rostade cashewnötter och citronmeliss.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

558

Kommentarer

Britt

2022-06-02

Hej! Går den att frysa? Vänligen, Britt

Inger

2022-03-08

Som nötallergiker/mandel går det utesluta nötterna? Eller kan jag ersätta med något annat?

Catharina

2021-11-27

Mumsigt 😋

Näringsvärde per portion

Energi 817 KJ / 195 kCal
Fett 14 g
Salt 33 g
Kolhydrater 14 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden