Nyttig kladdkaka
En nyttig variant på kladdkaka, finns det? Ja, här är en hälsosammare version på den klassiska kladdkakan. Fylld med nyttigheter som morot, cashewnötter, mörk choklad och olivolja. Mixat tillsammans med dadlar och kokos, bättre än så här blir det inte och dessutom helt glutenfri och utan tillsatt socker. Mums!
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .
Ingredienser
12 bitar
100 g mörk choklad (70%)
1 riven morot (1 morot motsvarar ca 2 dl riven)
12 kärnfria mjuka torkade dadlar (12 st motsvarar ca 100 g)
2 dl osaltade cashewnötter
2 ägg
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk flingsalt
1 dl riven kokos
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi817 KJ / 195 kCal
Fett14 g
Salt0.33 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g
Kommentarer
Mycket gott! Dock dubblerade jag tiden i ugnen då min form var mindre i diameter än i receptet, blev då perfekt!
Emma
2024-04-23Ska den verkligen bakas bara 10 min?
Elisabeth
2023-04-13Hej Elisabeth! Alla ugnar är olika men vi har provbakat kladdkakan i 10 minuter. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19Hej! Går den att frysa? Vänligen, Britt
Britt
2022-06-02Hej Britt! Vi har inte provat frysa denna men det bör gå fint. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-04-19