Kryddig granola med kokos
Granola är en ugnsbakad, knaprig typ av müsli som ofta rostas med lite socker, honung eller annat som ger sötma. Den här granolan är maxad med det mesta, inte minst lyxiga kokosflagor, och doftar underbart av både kardemumma och kanel.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2014
Ingredienser
1,5 liter
5 dl fiberberikade havregryn
5 dl kokosflingor eller riven kokos
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
2 dl grovhackade nötter (t ex hasselnötter)
3 tsk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk salt
2 dl flytande honung
1 msk vatten
3 dl blandad torkad frukt (t ex fikon, dadlar, aprikoser, äpplen och russin)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1279 KJ / 308 kCal
Fett19 g
Salt0.25 g
Kolhydrater26 g
Protein6 g
Kommentarer
Så himla gott. Kommer bli en favorit hos oss. Fördigköpta kan ju inte leva upp till det här. Tack för fint recept!!
Margareta
2024-02-16Vänta med att lägga i frukten tills du ska använda granolan annars suger den åt sig fukten och blir inte lika krispig.
Birgitta
2023-10-05Gör denna men tar betydligt mindre mängd honung (dock svensk) och lite kokosolja i stället för vatten. Värm kokosolja och honung i kastrull till flytande och rör i - gott!
Victoria
2023-08-12