Pasta och ris i all ära, men ibland kan det vara gott med alternativ för variation och något nytt! Så varför inte testa zoodles − alltså nudlar av zucchini eller pimpa salladen med knalliga strimlor av svarvade betor? Av mixad blomkål gör du ett nyttigt och snabblagat ris som du lätt sätter smak på. Inspireras av våra recept på modern råkost!
Tips: testa fler smarriga
recept med grönsaker!
Zoodles är "nudlar" av zucchini. Blanda dina zoodles med fetaost, oliver, soltorkade tomater, mynta och citron till en fräsch grekisk sallad
Svarva strimlor av betor i olika färger och blanda med blåbär, fetaost och en god vitlöksdressing. Krispigt, gott och en riktig fröjd för ögat.
De här mozzarellafyllda färsbollarna är lite pyssliga att göra - men helt klart besväret. Till serverar du en hemkokt tomatsås och tagliatelle som du pimpar med hyvlad zucchini. Vill du så ökar du mängden zucchini och hoppar tagliatellen helt.
Blomkål är riktig supermat. Så nästa gång du tänkt koka vanligt ris - gör det här solgula blomkålsriset med solrosfrön och persilja. Mumsigt allround-tillbehör.
Använd remsor av morot i den här helgröna middagsrätten Koka en mustig tomatsås med röda linser, krydda med rosmarin ocb blanda ner blomkålsris och servera till den nykokta morotspastan. Toppa med lite smulad fetasost!
Kompa slingriga zoodles, alltså nudelsvarvad zucchini, och krispiga groddar med krämig avokado i en smakfull ”bowl” – en skål med läckert innehåll.